Inget mer än en god sallad

Okej. Det kanske är svårt att recensera en salladsbar, då de flesta fungerar likadant. Men just jag har faktiskt haft förmånen(?) att testa en hel del salladsbarer i Jönköping. Anledningen till det? Mitt jobb har inte en klassisk lunchtid, vi äter runt 18.00 på kvällarna och då ska det gå fort.

Pizzeria San Marino ligger ett längre stenkast från Juneporten i Jönköping. Pizzerian bytte ägare för drygt två år sedan när en boxare (som valde att lägga handskarna på hyllan) tog över. I början var jag inte imponerad. Beställningarna glömdes bort, det slarvades mycket och det var helt enkelt inte särskilt bra. Men nu är helheten betydligt bättre.

Nu till salladen:
På San Marino får man välja fem saker utöver sallad, gurka, tomat och rödlök. Det finns inget max för hur många varma saker du får välja och det är okej att ta flera gånger av samma sak. Innehållet i baren varierar inte jättemycket, det ”vanliga” finns. Det enda som byter plats med varandra är kålrullar (som för övrigt är väldigt populära!) och en slags knyten med salladsost och persilja i som friteras.

Salladen på San Marino är alltid fräsch. Champinjonerna, broccolin och de övriga grönsakerna är färska. Räkorna och kräftstjärtarna känns handskalade. Och man får mycket sallad för pengarna.

Så salladen är alltså mycket bra. Dressing får man välja själv och jag tror att kebabsåsen är mest populär. Till salladen får man oftast, i alla fall om man frågor, ett par nybakade bröd.

Men det som sänker San Marino är servicen och bemötandet.
När ägaren själv är på plats är det riktigt bra, han är alltid trevlig och försöker småprata på en lagom nivå. Men i övrigt är det nästintill bedrövligt. Särskilt när någon av de unga tjejerna står i kassan.

Slutsatsen då? Ja, det är väl egentligen inget mer än en god sallad.

Prisnivå: Hmm… Lite mer än medel? 80 kronor kostar en sallad från buffén.

Stället:

Den nya ägaren fräschade upp stället ordentligt och nu är det faktiskt en trevlig lokal.

Service:

Den här stjärnan är bara ägarens.

Mat:

Fräsch, färsk och riklig – jag tycker inte att det finns något att klaga på när det kommer till salladen.

Slutbetyg:

Servicen sänker betyget totalt. Synd när det är god mat.

Lämna ett svar