En halvtråkig men bra picknick

Vanan trogen så fortsätter jag recensera ställen som redan recenserats en gång tidigare på sidan, ett okonventionellt grepp – jag vet. Sån är jag!
Den här gången föll lotten på Pique Nique, detta Klostergatans hipsterparadis som till råga på allt kammade hem en topplacering i undersökningen om stans bästa vegetariska matställe.
Ribban är som man säger, lagd.

Stället är ju mysigt och det känns genuint, omaka möbler och begagnade böcker. Jag tycker väl i och för sig att de skulle kunnat dra det ännu lite mer på retrospåret och maxat temat, nu går de bara halvvägs.
Ett litet minus får stället för att det är obarmhärtigt varmt där inne och uteserveringen erbjuder inte särskilt många sittplatser.
Fördelen med värmen var väl då att jag fick en ursäkt att beställa en stor öl för att säkerställa vätskebalansen, vad gör man inte för att rättfärdiga sina beslut? Jag är lite av ett geni på det sättet.

Pique Niques meny består till stora delar av tapasrätter, det vill säga smårätter – man beställer ett gäng för att få en komplett måltid så att säga. Ungefär hälften av rätterna är vegetariska så det är ju ett plus i kanten.
Vi valde vitlöksbröd, marinerade svarta- och gröna oliver, bruschetta, quesadillas och gratinerad fetaost.
Samtliga rätter var ju okej men inget extraordinärt, vitlöksbröd är vad det är – likaså oliverna, det är ju svårt att spexa till det.
Smakerna är lite trista men det är gott, tryggt och säkert. Både bruschettan och vår quesadillas är riktigt bra.

Prisnivå:
Medel, 30-60 :- / smårätt.

Stället:

Jodå, trevligt. Hipstrigt.

Service:

Trevligt, snabbt och glatt!

Mat:

Gott, men lite tråkigt och händelsefattigt. Inga överraskningar.

Slutbetyg:

Ett betyg ungefär lika ospännande som stället, bra men lite trist!

Lämna ett svar