Nonsense – när nörderi blir konst

I veckan besökte jag Hovrättstorgets eller numera foodtruckstorgets rök-generator för andra gången. Och för andra gången gick jag lika nöjd därifrån.

Det här är två grabbar som lyckats med ett grymt koncept i samlingsordet gastronomi. Kultur och mat. Efter lite snack medan vi väntade på maten berättade Joakim att ingen av dem egentligen hade någon utbildning eller längre erfarenhet av restaurangkök. Han sa att ”när vi nördar ner oss i något gör vi det ordentligt”. Jag är benägen att hålla med. Om nörderi leder till ett koncept som detta så är det uppenbart att man gjort sin hemläxa. Som branschkollega kan man inte annat än imponeras.

Streetfood-kulturen är hetare än någonsin och foodtrucksen syns allt oftare på städernas gatuhörn och torg. Att dessa två grabbar dessutom valt en container ger hela deras affärsidé en säregen känsla av punkattityd. Jag gillar det. David och Joakim är två personer jag känt lite sådär på håll genom åren i Gränna och att idag se dem brassa käk i sin mean machine till container är en ren fröjd för ögat.

Jag har tidigare inte varit ett big fan av pulled pork då den ofta tillagas dränkt i en söt och allt för rökig BBQ-sås. Men inte på Nonsense. Maten är enkel med rena smaker. Varje råvara har sin egen karaktär och bildar tillsammans en komplex smakupplevelse. Inget tar över det andra och alla smaker kommer fram.

Under mitt senaste besök testade jag deras standardrätt. Pulled pork i ett gudomligt luftigt bröd, lök, ost och fries och sällskapet åt en deluxevariant av förenämnda med picklad rödlök och BBQ-sås. Vi testade också deras egna majonnäs vilket i sin rätta benämning är – to die for.

Baksidan av Nonsenses medalj är den begränsade menyn. Det ska tillstås att jag hyser en allergi, en svårartad sådan, mot stora menyer. Man ska fokusera på att göra ett fåtal rätter riktigt bra. Stora menyer resulterar som regel i medioker tillagning. Dock så skulle containern på Hovrättstorget må bra av att komplettera menyn med ytterligare något eller några smakalternativ.

Som den skarpögde redan räknat ut kommer Nonsense att få ett högt och synnerligen välförtjänt betyg. Vän av ordning kanske frågar sig hur ett fast food-hak kan nå samma betyg som en fine dining-restaurang men det kan det givetvis inte. Betygen sätts utifrån den kategori man verkar inom. Nonsense är inte fine dining, men i kategorin lunch/fast food är man bäst i klassen.

Idag är jag numera ett pulled pork-fan. Nonsense – keep up the nörderi!

Prisnivå:
90 kronor för en lunch inklusive dryck. Schysst och billigt tänker jag med tanke på att det inkluderar 12 timmars kärlek av rök.

nonsense

Stället:

Härlig stämning med sober inredning och snygga materialval.

Service:

Avslappnat och välkomnande.

Mat:

Kärlek – på riktigt!

Slutbetyg:

I kategorin lunch/fast food är man bäst i klassen.

Lämna ett svar