Bra mat räddar inte dålig service

Om personalen är usel kan även fantastisk mat ge en riktigt dålig matupplevelse. Ungefär så var det när jag och ett gäng kollegor besökte Munchie’s ”nya” restaurang på Kungsgatan på Väster i Jönköping. Men jag ska ta det från början.

När Munchie’s öppnades var det i en liten lokal på Liljeholmen. Där var servicen bra, personalen alltid trevlig och sådär bra på att småprata. Det var ofta mycket folk men det gjorde inte så mycket – maten var väl värd att vänta på.
Så bestämde sig då Fabio Chamoun, som äger hamburgerrestaurangen, att öppna upp ett ställe mer åt Torpahållet och lite mer centralt om man nu vill se det så.
Efter en lång renovering öppnade man under våren 2015 och Jönköpingsborna strömmade dit för att se om det nya stället var lika bra som det gamla.

Och ja. Nej, det var det inte – inte enligt mig i alla fall.
Vi beställde i förväg när vi skulle äta på ”nya” Munchie’s och tog även med oss maten därifrån. Men det bemötandet vi fick gjorde i alla fall mig glad för att vi inte satt kvar där…

Problemen med bemötandet stötte vi på redan när vi skulle få fram numret till det nya Munchie’s. Det fanns nämligen inte på hemsidan eller Facebooksidan (det gör det nu dock), så vi fick ringa det ”gamla” stället på Liljeholmen och be om numret till det nya. Ja, ni fattar – komplicerat.
I telefon var personalen mer otrevlig än trevlig men tog, även om det verkade ta emot, vår beställning. När vi kom till lokalen och skulle betala/hämta vår mat verkade det vara väldigt jobbigt för personalen. Efter ett antal suckar från kassapersonalen fick vi dock vår mat och vandrade tillbaka.

Maten då? Ja, alltså jag gillar Munchie’s hamburgare. Brödet är lite gult, antagligen tack vare gurkmeja, smakar sött och är lagom mjukt. Dressingen, köttet och grönsakerna skapar en behaglig smak med en bra kombination mellan sötma och sälta. Enda minuset är väl att köttet var lite för hårt stekt och lite smaklöst när man åt det utan något till. Men det var ändå inte farligt smaklöst.
Pommesen, som man kan köpa till hamburgaren, är inte så mycket mer än vanliga pommes, och det är förstås lite tråkigt.

Sammanfattningsvis då, det är tråkigt att god mat serveras av otrevliga människor. För min del gör det nämligen att jag antagligen inte kommer tillbaka. Då är det bättre att ta sig till Liljeholmen och besöka det ”riktiga” Munchie’s.

Prisnivå:
65 kronor för en hamburgare och sedan extra för pommes.

Stället:

Lokalen är fin. Inredd med en amerikansk känsla och med en hel del ”roliga” saker. Det finns en hel del att kolla på i lokalen och mycket känns väldigt unikt.

Service:

Ja, alltså nej.

Mat:

Brödet och smakerna sitter – köttet kan de helt klart göra bättre.

Slutbetyg:

Det blir en tvåa för att servicen är så sjukt dålig. Bättre kan ni, Munchie’s – det vet jag.

Lämna ett svar