Frukost på Johans!

Idag var det dags för lite vardagslyx innan jobbet kände jag. Så frukost på kafé fick det bli.
Valet föll på Johans Café & Matsal som ligger på väster i Jönköping. Där serveras en frukostbuffe mellan 8-10.
Johans får väl anses som ett av de klassiska fiken i Jönköping och de har funnits ett bra tag, och de var om jag inte är helt fel ute de som i Jönköping började med gigantiska kanelbullar.
De har även dagens lunch och lite mer mat än ett vanligt kafé.

Frukostbuffén är enklast att säga att den är som en komplett söndagsfrukost hemma. Det finns det som brukar finnas på en frukost, inte alls så omfattande som en hotellfrukost givetvis men fullt tillräcklig. Det finns havregrynsgröt och ägg vilket är ett stort plus gentemot andra kaféfrukostar. Det finns väl kanske inget som sticker ut lite extra utan produkterna är ganska enkla. Det är gröt, ägg, youghurt, bröd och olika pålägg. Te, kaffe eller juice är de drycker som finns på buffén.

Skulle Johans vilja lyfta sig en nivå finns det lite saker att förbättra. Till att börja med kanske att variera brödet och utbudet på buffén lite. Det behöver inte vara exakt samma skinka, ost och salami varje gång. Kanske då och då ha nåt extra så som färskpressad juice eller en liten smoothie. Så det blir lite spännande att se vad som finns nästa gång. Man kan också hälla över juice och likande på en kanna vilket höjer presentationen ett snäpp.

Prisnivå:
Frukosten kostar 65 kr vilket är billigt om man jämför vad bara ett kaffe och fralla kostar på ett café.

Stället:

Johans är ganska mysigt, dock har det sett lika ut länge nu. Har en liten uteservering.

Service:

Service är precis vad du kan förvänta dig på ett kafe, trevligt bemötande.

Mat:

Utbudet på frukosten är ok, det finns en del. Fast mycket kan också bli bättre som nämnts ovan. Men helt ok med tanke på prisnivå.

Slutbetyg:

Solkar trea, det är en trevlig frukost men inget extra. Prisvärd och du får vad du betalar för.

Lämna ett svar