Finns det en bit av Brooklyn i Huskvarna?

Eftersom jag var i Huskvarna på lunchen så passade jag på att äta på Brooklyn Burger, som själva säger att de är inspirerade av Brooklyn. Nu vet jag inte riktigt vad som är signifikativt för Brooklyn i New York, mer än att Al Capone kom därifrån. Kanske menar man en känsla av USA eller New York.
Personligen är hamburgare något av en favorit, men en riktigt perfekt burgare är svår att få till.

Brooklyn Burger anger att varje burgare är 165 gram nymalen svensk färs, samt nybakat bröd.

Vi är tre i sällskapet och jag beställer en Brooklyn Bacon med pommes. De andra väljer en Brooklyn Original och en Brooklyn Cream Cheese. Som tillbehör tar vi två dipsåser. En Brooklyn original och en Cheddarost.

Maten kommer ganska omgående, det är ju ändå lunchtid så de var väl förberedda. Maten serveras i en sedvanlig korg och är ok, men tråkig.
Så hur smakade det?
Burgaren var bra, kanske lite för grovt malen färs för min smak och lite väl stekt kött, den hade mått bättre av en minut mindre på stekbordet. Men den är bra kryddad och smakerna med bacon och bbq-såsen gör det till en bra helhet.
Brödet är färskt och väldigt luftigt. Jag gillar hamburgerbröd med lite mer substans i, gärna en med potatis i degen för att få lite mer textur på brödet. Men det är ju en smaksak, däremot är inte locket tillräckligt rostat vilket det ska vara på en finburgare. Men sammantaget är det små missar och jag har höga krav på en burgare 🙂
Stripsen är väldigt bra. Perfekt friterade och känns som de är ”hemmagjorda”.
Dressingen? Jag som är lite äldre kommer ju ihåg det klassiska haket O’Briens i Jönköping, och den här dressingen är snarlik. Det vill säga väldigt bra! Däremot Cheddarosten som dressing är ganska smaklös.

Prisnivå:
Lunchen kostar 79kr för en valfri hamburgare ur menyn, inklusive pommes och läsk. Det får väl klassas som billigt.

Stället:

Varför måste man envisas med amerikanskt femtiotal bara för man är ett hamburgerställe? Oinspirerande.

Service:

Bra service för att vara på en lunch, trevliga och snabba. Lite miss med diskplockning men det är ju lunchrusning.

Mat:

Sammantaget vädigt bra, små små justeringar så är det en lätt fyra.

Slutbetyg:

Jag sätter betyget tre, hade inredning, uppläggning och rostningen inte missats så… Men definitivt ett ställe värt att testa.

2 thoughts on “Finns det en bit av Brooklyn i Huskvarna?

  1. Pingback: JKPG Matguide
  2. Pingback: JKPG Matguide

Lämna ett svar