Je suis Caroline!

Caroline Larsson heter jag, är 27 år gammal och för närvarande bosatt i Gränna, tre mil norr om Jönköping.

Här ägnar jag mina dagar åt att driva Hotel Amalias Hus – ett fyrstjärnigt boutique- och konferenshotell tillsammans med min sambo. Jag är från början dock ingen Grännabo utan föddes i Sveriges regnigaste stad – Borås.

Efter en omväg med några år i Spanien där jag växte upp på lite annat än köttbullar och falukorv (och därmed inte sagt att jag inte älskar något så enkelt och svenskt som falukorv och makaroner) så landade jag åter i Sverige men denna gång i Gränna och har sedan 16 års ålder aldrig pysslat med något annat än hotell- och restaurangbranschen. Med en familj som drivit hotell i tre generationer så kan man nästan tro att jag avlades fram för att föra traditionen vidare. Och så blev det!

Mat och vin har med tiden utvecklats till en stor passion för mig och efter avslutad hotell- och restaurangutbildning, otaliga restaurangbesök i kombination med eget utövande av såväl matlagning som och vindrickande så har jag skaffat mig en egen säck av kunskap och tycke om vad som är gott.

Idag är gastronomi något jag väldigt gärna talar om för vad är trevligare än en god måltid i goda vänners lag. Det kanske låter som en kliché, men i min värld så är det är inte mycket annat som slår det. När mina ögon en dag helt oväntat landade på Alices tweet om att de sökte matglada människor så kunde jag helt enkelt inte låta bli att höra av mig till henne.

Och så är dagen kommen. Där jag kommer att få dela med mig av det jag gör allra helst; att nyfiket botanisera i Jönköpings växande restaurangutbud och förlusta mig i förutsättningarna av en fulländad måltid. Maten, vinet och miljön.

Väl mött!

/Caroline

Lite kort om mig:

Favoritkök: Franskt brasserie, svenska klassiker.
Dricker helst: Nebbiolo eller Pinot Noir.
Favorit på menyn: Kalix löjrom på smörstekt toast tillsammans med en väl frostad trögt rinnande OP.
Min matstad: Paris.
Favoritrestauranger:

Brasserie Lipp i Paris

Restaurang AG i Stockholm

Mäster Anders i Stockholm

Nostrano i Stockholm

Le Bistrot Flaubert i Paris

Restaurant Maven i Köpenhamn

Lämna ett svar