Hjärnan bakom JKPG Matguide

Allt började egentligen 2007.
Vi skulle ha praktik och min pappa tyckte minsann att jag skulle vara på en arbetsplats som kunde ge mig jobb. Så han fixade en plats på en golfrestaurang i Jönköping.
Och där blev jag kvar i tre år – stod i kiosken vid hål tio, serverade på bröllop och var servitris på helger och lov. Sedan blev det ytterligare två år på en herrgård som frukostvärdinna, städerska och servitris.

Då trodde jag att det var det mitt liv skulle handla om – hotell- och restaurangbranschen. Och det gör det på sätt och vis, men inte längre som anställd utan så ofta som möjligt som gäst.

Jag tycker att service är bland det viktigaste när det kommer till restaurang- eller kafébesök, saknas det försvinner ställets charm, enligt mig. Sedan är rätt råvaror och en kärlek till matlagning något som jag fort letar efter.

I övrigt då? Jag är 21, bor i Jönköping och har precis avslutat en utbildning inom grafisk form och kommunikation. Jag jobbar som sportreporter på en lokaltidning, poddpratar och gör mig redo för nya utmaningar i höst. Tiden hemma spenderas gärna i köket eller i soffan bredvid min sambo.

Utöver det är jag ju också ansvarig utgivare och redaktör för den här sidan, men framför allt hjärnan bakom idéen. JKPG Matguide började som ett slutprojekt men jag såg ganska fort potential i idéen och nu är vi här. Förhoppningsvis kommer jkpgmatguide.se bjuda på vassa recensioner och en hel del restaurangtips. Min filosofi är att när man ska gå ut och äta i Jönköping är det en speciell typ av mat man söker – därav sloganen ”Vad är du sugen på?”. Här hittar du mattips i kategorier som fisk, kött, frukost, finmat, hamburgare och så vidare…

Ja, vi hörs väl. Och förresten – Alice Berntsson är namnet!

Lämna ett svar