Ombrellis pastalunch nära full pott

Det ska ärligt sägas att jag var något skeptisk till Ombrelli när nyheten om den här nya restaurangen kom. Anledningen? Precis som mååånga av Jönköpings restauranger har Ombrelli valt att servera mat från det italienska köket. Men nyfiken som jag är tog jag min allra trognaste lunchkompis och besökte det nya stället.

På förhand har vi lite svårt att förstå var Ombrelli ligger, men väl utanför är det både lätt att hitta och ta sig in. Lokalen är häftig. Högt i tak med paraplyer i olika färger i taket. Längst in i lokalen är köket och baren. På lunchtid är det här beställning och betalning sker. Jag skulle inte säga att lokalen är full, men vi blir ändå lite oroliga för att inte få plats. Till vår stora lycka upptäcker vi dock en övervåning. Härligt!

Lunchmenyn är smart upplagd med tre olika prisnivåer med olika rätter som serveras på tallrik vid borden. Mitt val faller på en Frutti di mare med Ombrellis pastasås, blåmusslor, marinerade jätteräkor, bläckfisk, purjolök, parmesan och persilja för 95 kr. När jag beställer min rätt får jag även välja pastasort, plus i kanten för det. Till lunchen igår en smarrig salladsbuffé, dryck, kaffe och något sött.

Med dryck och salladstallrik letar vi oss upp på ovanvåningen. Om jag tyckte att lokalen var fin innan, blir den jättefin nu. Borden närmast entrén har utsikt över Munksjön och gågatan vid magasinen. Salladen smakar gott och hungern stiger när andra gäster får in mat som doftar riktigt gott. Efter 30 minuter tycker vi att det är dags att få maten, det går liiite långsamt. Men så kommer maten in!

Det ryker från min tallrik och det doftar riktigt gott. Pastan, tagliatelle som jag valde, är bra kokt och har precis lagom mycket sås runt sig. Räkorna smakar bäst tycker jag; de har en fin konstistens och smak. Musslorna har tyvärr gått sönder så det ligger skal i tallriken vilket sänker upplevelsen. Bläckfisken är fint friterad och tillsätter ett gott krisp. Parmesanen är som vanligt pricken över i. Kanske hade jag gärna haft färsk persilja på för extra plus i kanten.

Pastan är lagom i portionen och precis perfekt pastamätt lämnar vi Ombrelli för den här gången. På grund av lång väntetid hade vi inte tid att testa kaffet och det som serverades till, men hit ska jag tillbaka och då både ta kaffe och kaka.

Sammanfattningsvis skulle jag säga att Ombrellis lunch är riktigt bra. Prisvärd, vällagad och god. Det gör mig inget att vi fick vänta i 30 minuter – det var det värt.

Lämna ett svar