Nya Duderino – härlig miljö, goda drinkar och spretig meny

El Duderino blev Duderino i mars 2023. Det prisade El Duderino gick i konkurs och efter många turer öppnade då nya Duderino upp med nya ägare. Smart att behålla nästan samma namn? Antagligen!

Borta är spritprovningarna och – enligt min åsikt – de lite för komplicerade drinkarna, istället är det nu tjeckisk öl, cocktails och vietnamesisk mat som gäller. En lite märklig blandning tycker jag. Men också spännande. Och antagligen även smart.

Vietnamesisk mat är ju modernt och tjeckisk öl – ja, det är ju gott!

Dock hade det väl var liiite roligare om konceptet var mer unikt. Hur hade det till exempel varit med tjeckisk öl och TJECKISK MAT? Eller vietnamesisk mat och VIETNAMESISK ÖL?

Men i alla fall! Jag är taggad på att testa så en sommarkväll passar vi på att gå dit. Det är en av de där sommarkvällarna som kan bli magisk med sol eller där solen kan förändras till regn på en millisekund. Med en stor dos optimism sätter vi oss på uteserveringen men får tyvärr efter en kort stund kasta in handduken och välja ett bord inomhus.

På menyn finns Bánh Mì som går att få med antingen kyckling, fläsk eller krispig tofu och dumplings. Eller ja, det finns ju även en burratasallad och ett gäng pinsa-pizzor men om de är från det vietnamesiska köket har jag bott under en större sten än vad jag kunde föreställa mig……

Jag är ju svag för restauranger som håller hårt i konceptet. Som ser varje detalj som en del av upplevelsen och varumärket. Så pizzan och salladen sänker det betyget.

Men i alla fall! Det ska ätas och det ska testas så mycket som möjligt. Såklart!

Vi är fyra personer och väljer att ta in fyra rätter att dela på. Dumplings med svamp, sesam och kål är självklara. Vi väljer också en Bánh Mì med fläsk efter en stunds diskussion. Och så blir det två pizzor – Diavola med två olika salami och Chèvre Bianco med fior di latte, valnötter, chèvre (nehe….) och honung. 

Efter en kvart eller så serveras maten. Bánh Mìn serveras i två delade bröd och fläskköttet väller ut över tallriken. Det ser så där härligt slappt ihopslängt ut. De krispiga, syrliga inlagda grönsakerna lyfter smakmässigt mot den veganska patén. Fläsket är gott marinerat och smälter i munnen. Koriandern är pricken över i tillsammans med såsen. Brödet är luftigt och krispigt, till skillnad från många andra mackor på restauranger är brödet inte så hårt och segt, stort plus i min bok.

Dumplingsen serveras utan pinnar vilket gör det svårt att äta. Fyllningen med svamp, sesam och kål är gott. Såsen som serveras till är av det tjockare slaget vilket är väldigt gott till!

Pinsa-pizzorna då? På Diavolan är salamin lagd över den redan delade pizzan vilket gör det lite svårt att fördela jämnt till sällskapet. Förutom tomatsås och fior de latte är det både salami Milano och salami Ventricina på. Totalt sett har pizzan en god smaka av hetta och degen är tunn och krispig. Gott!

Den andra pizzan har créme fraîche på botten och sedan fior de latte, chèvre, valnötter och honung på toppen. Den är god och passar fint som sista rätt för oss då den är åt det sötare hållet. Hade det varit lite mer honung på hade den varit klockren.

Vi avrundar besöket med varsin drink och de är väldigt goda. Min espressotini avslutar besöket och middagen på ett fint sätt. Bra premiärbesök på Duderino!

STÄLLET – 4
Gillar verkligen inredningen och färgerna i den. Även om jag fortfarande har lite problem med korridorskänslan i lokalens form.

SERVICE – 4
På tårna, trevligt och hjälpsamt! Bra service!

MATEN – 3
Det är inget som poppar utan det är ”Bra”. Minus också för att mat-konceptet inte är så starkt konceptuellt.

SLUTBETYG – 4
Det blir en fyra i slutbetyg. Lokalen och servicen höjer upplevelsen. Vi får se till att komma tillbaka!