Mysigt sommarhäng på nya Kroatorpet

På självaste nationaldagen öppnade Kroatorpet upp med de nygamla ägarna Landhs konditori. Landhs driver sedan tidigare konditori i Mullsjö, Habo och Bankeryd. Och nu finns alltså kafékedjan även på andra sidan Vättern.

Glenn recenserade Kivarps Gårdsmejeri för ett tag sedan och Kroatorpet är, enligt mig, i ungefär samma kategori som Kivarp. Det är ett perfekt ställe för en somrig utflykt!

Kroatorpet ligger utmed E4:an på Huskvarna-sidan och består av röda, klassiska, hus med sittplatser ute och inne. Vid mitt besök är solen och värmen på topp så vi väljer en plats ute i skuggan. Inne i en av de röda stugorna finns kassan och ett stort utbud av bland annat smörgåsar, bakverk och sallader.

Mitt val faller på en räkmacka som är både stor och serverad med en stor mängd räkor. Mackan är bra uppbyggd och brödet är riktigt gott. Räkorna är handskalade och det märks inte minst genom att det är skal kvar, minus för det förstås. För 110 kr kan jag tycka att det borde vara bättre skalat faktiskt.

Men räkmackan äts upp och med en mätt mage är det dags att avsluta med något sött. Vi delar på en toscakaka och tillsammans med nybryggt kaffe och sol smakar det riktigt gott. Hembakat och genuint.

Det finns mycket som är positivt med nya Kroatorpet – det känns äkta och jag tror att det är mysigt oavsett väder. Efter det här besöket känns det som chansen är hyfsat stor att sommaren kommer spenderas i en stol på Kroatorpets uteservering…

Lämna ett svar