Mycket var riktigt bra på ”nya” N.E.O

Sedan ”nya” N.E.O öppnade för ett tag sedan har jag längtat efter att besöka det.
Instagram och andra sociala medier har fyllts med bilder på bord med olika tapasrätter. Bilder på middagar där man äter länge och gott.

Så blev det då min tur.
Förväntningarna var, som ni säkert förstår, SKYHÖGA.

Den här fredagskvällen hade vi bokat bord, och det var nog bra för det var nästan fullt. Vi fick ett bord på ovanvåningen, bredvid baren och just placeringen av vårt bord kändes som ett sätt att göra en matsal större än den borde vara. Det kändes mer som att sitta i en bar och vänta på en middag, än att faktiskt vara på middag.

Maten då? Jag beställde tapas och valde friterad spansk getost med honung, tryffel och hasselnötter, mozzarella, basilika och solmogna tomater, vongole med linguine och en charkbricka med serrano-skinka. Och jag blev inte besviken.

Getosten var magisk. Precis sådär lagom söt som jag vill ha den, bra balans i konsistensen mellan den friterade osten och hasselnötterna. Mozzarellan smälte i munnen och tomaterna var antagligen de godaste tomaterna jag har smakat, så gott. Pastan, linguine, hade kokats perfekt tid och såsen hade både en bra konsistens och smak.

Men allt var faktiskt inte lika gott. Mitt sällskap beställde en rostad grönsaksröra med mandel, ricotta med grillat bröd och det smakade faktiskt ingenting. Totalt smaklöst.
Så jag antar att det även på N.E.O finns bra och mindre bra rätter…

Sammanfattningsvis då. ”Nya” N.E.O levde upp till mina förväntningarna när det kom till de maträtter jag valde. I övrigt anser jag att det finns en del som borde bli bättre, atmosfären och bemötandet av personalen till exempel. Men jag kommer definitivt gå dit igen.

Stället:

Tydlig inredning skulle jag säga. Valet av stil genomsyrar hela lokalen.

Service:

Det blir lätt förvirrande när tre personer har hand om samma bord under en kväll, tycker jag i alla fall. Och inte superservicevänliga eller supertrevliga faktiskt, som jag tycker man kan förvänta sig av en restaurang som N.E.O. Bättre kan det bli.

Mat:

Som sagt – både riktigt bra och mindre bra.

Slutbetyg:

Inför besöket hade jag faktiskt gissat att N.E.O skulle få en stark fyra. Så att sätta en trea gör mig faktiskt lite ledsen. Men lär komma tillbaka och äta igen. Kanske ett högre betyg då, vem vet?

Lämna ett svar