Molto buona La Locanda

I min värld är det fortfarande Amadeus som ligger på Östa Storgatan, men det är ju helt fel. Det är ju faktiskt La Locanda som numera huserar där.

Krogen ägs av två italienska kockar som startade så sent som i september i år. Menyn är helt italiensk och man har till och med handplockat pizzabagaren från Neapel.

Eftersom jag tillbringat många av mina barndoms somrar i Italien må jag vara en smula lättköpt, men jag tycker det är trevligt när ägaren kommer ut och hälsar, italiensk musik i bakgrunden och framför allt att man får en historia till maten när man beställer den.

Ta bara en sådan sak att vattnet till pizzadegen importeras för att den ska bli exakt som i Italien, eller att man även importerar alla ingredienser och satsar på ekologiska råvaror. Man tummar helt enkelt inte på kvaliteten och det märks.

Pizzorna är tunna, krispiga och tomatsåsen är riktigt bra. Vid anblick tycks det vara en vanlig pizza men det är mer än så. Det är ju fasansfullt klyschigt, men det är en smak av Italien. Har man en gång ätit en bra pizza på en trattoria så vet man.

En sak som utmärker La Locandia är att man gör allt för att hela familjen ska trivas. Barnen tas emot med stora famnen och pennor och papper kommer snabbt fram tillsammans med barnmenyn. Dessutom får barnen hemgjord glass till dessert.

Det finns många som hävdar att man serverar äkta italienska pizzor i stan, men det här ÄR äkta vara.

Prisnivå: Pizzor från 65 till 145 kronor. Barnmeny 69 kronor och då ingår dryck och dessert.

Stället:

Ett ställe jag hoppas fler
hittar till för god service och god mat. Miljön har dock lite mer att önska.

Service:

Tar sig tid för sina kunder och man känner sig välkommen. Stort plus hur man bemöter barnen som besöker restaurangen.

Mat:

Nu testade vi enbart pizzamenyn därför låter jag det vara osagt hur resterade meny är, men pizzorna är väl värda sitt pris.

Slutbetyg:

Molto buono, diventa un quattro voto per La Locanda. Eller, det blir en fyra i betyg för La Locanda.

Lämna ett svar