Mat på planka hos nyöppnade Gusto

Gusto öppnade i Jönköping för cirka en vecka sedan och det är ett ställe som jag varit nyfiken på då de utlovar stans kallaste öl och plankstek. En kombination jag gillar!

Kommer in i lokalen som ligger centralt i slutet på Barnarpsgatan, en lokal som huserat ett gäng olika ställen de senaste åren. Första känslan är mycket bra, lokalen är ombonad och fräsch, personalen uppmärksammar oss direkt och visar oss till bordet. Bra första intryck!

Vi får snabbt menyer och beställer dryck. Menyn består till största del av olika varianter av plankstek och sallader. Ett rätt fram koncept utan krusiduller.

Självklart beställde jag en öl för man blir ju nyfiken på om den är kallast i stan. Kall är den, kommer i glas som är fryst. Det är kallt, men inte unikt. Så att det är den kallaste ölen kanske man ska ta med en nypa salt. Men bland de kallaste, absolut!

Maten kommer runt 20 minuter efter beställning och det ser ut som jag förväntar mig av en plankstek. Inbjudande och gott.

Jag valde varianten med oxfilé och sällskapet med ryggbiff.
Moset är väldigt bra, bra kryddat och fullt med smak, köttet är mört och gott om än något lite över medium i stekgrad.

De ugnsrostade rotfrukterna är precis lagom, med perfekt tuggmotstånd och en smak av vitlök.

Det är inte ofta ett ställe överraskar, men sett till prisnivå så överraskar Gusto positivt. Vi betalade 239:- för oxfilé 209:- för ryggbiff. Bokar man bord och besöker Gusto innan 26 april får man dessutom 30 procent på maten – en väldigt bra deal!

Finns det restauranger med högre ambitioner? Ja, självklart. Men jag bedömer stället utifrån mina förväntningar och restaurangens ambitionsnivå. Det här är en positiv överraskning i mellanpris-segmentet med bra service, god mat och en härlig lokal.

STÄLLET – 4
Fräscht, mysigt och välkomnande. Visserligen inte så mycket renoverat sedan senaste stället – men fint!

MATEN – 4
Väldigt gott, något lite över medium gör att det inte blir en femma.

SERVICE – 5
Bra service, servisen kollade till oss flera gånger och personalen kändes uppmärksamma.

SLUTBETYG – 4
I mellanpris-segmentet är detta en positiv överraskning, om man gillar plankstek eller sallad i någon variant.