Magiska mackor hos Stök & Bröd – eller?

Det där stället som gjorde snajdig korv med bröd har försvunnit från sin lokal på väster, numera huserar Stök & Bröd där istället.

Stök & Bröd gör mackor. Nu testar vi inte ostfralla med svettig ost, utan rejäla matiga mackor från världens alla hörn som de själva skriver på sin Instagram.

Mackor gillar man ju, så det vill jag testa. Så jag passar på att smita in en lunch för att testa.

Lokalen har inte förändrats mycket om ens något från när det var korvställe. Det är hippt och litet. Fräscht och modernt, men kanske inte så mysigt.

Det finns ingen speciell lunchmeny vad jag kunde se utan man väljer från standardmenyn. Det finns en hel del som låter lockande på menyn, inte minst en klassisk Philly cheesesteak. Men bestämmer mig för att testa nåt nytt för mig, så jag väljer Bahn Mi.

Den ska innehålla fläskkarré i char siu-marinad, salladslök, do chua, jalapeños, sriracha och koriander. Om jag fattar det rätt så är det något vietnamesisk.

Beställer och betalar gör man i baren, 140kr kostade den. Då fick man med en dricka. Oklart om det var för det var lunch eller om det var för att de glömde ta betalt.

Sätter mig vid bordet och efter några minuter kommer mackan. Det är en rejäl macka, och den ser bra ut.

Tar några tuggor och det är gott, smakerna blandar sig bra. Dock tycker jag det blir väl mycket bröd så tar av locket och då blir det ännu bättre. Matig är den, mätt blir jag och det är helt okej. Det är gott och fräscht men jag blir inte överväldigad. För prislappen skulle jag önska lite mer flärd på något sätt även om det är bra.

Mätt och nöjd skulle det vara gott med lite kaffe, men det fanns inte och det är ändå en miss.

Kommer jag gå dit igen? Ja, det är ändå så att jag blir nyfiken på de andra mackorna så kommer testa. Men då kanske på kvällen med en kall öl till.

Lämna ett svar