Lyckas Panamigas med sitt mål?

augusti, 2019

Med start i Jönköping och på Asecs-området har en ny restaurangkedja öppnat. Namnet är Panamigas och maten som serveras är tydligt inspirerad av Latinamerika. Ambitionen hos Panamigas är att vara en snabbmatsrestaurang som inte tummar på att maten ska vara fräsch och smakrik. Med andra ord är Panamigas ett snabbmatsställe med höga ambitioner. Om de lyckas? Läs resten av texten… 🙂

När den här recensionen skrivs har jag ätit på Panamigas två gånger. Ena gången köpte jag med mig maten hem och den andra var det en lunch på Panamigas uteservering. Båda gångerna har jag ätit den friterade fisktacon men på två olika sätt. Det är nämligen så Panamigas meny är uppbyggd. De har sex olika val med huvudingredienser, bland annat fisk, kyckling och oumph och sedan kan du välja rätten som antingen stor burrito, liten tortilla, ingen tortilla i box eller majstortilla. Först är det lite svårt att förstå, men efter att ha läst menyn några gånger känns den tydlig och enkel.

Vid första besöket äter jag fisktacos i majstortilla med extravalet friterad tortilla. Det visar sig vara ett väldigt bra val. Det är väldigt gott! Den friterade tortillan är pricken över i. Som rätt två väljer jag en box med oumph. Tillsammans med kål, ris och en hel del andra saker är den här rätten okej, men inte mer. Oumphen är svår att tugga och smakar nästan papper. Inte gott…

Så vid besök två väljer jag fisken igen men då i box. Den serveras med bland annat ett kokos-ris som är väldigt gott. Rätten är mild men ändå med bra smaker! Att det endast innehåller två fiskbitar kan jag dock tycka är lite snålt.

I övrigt är Panamigas trevligt. Inredningen i den stora lokalen andas Latinamerika och uteserveringen är trevlig trots att den ligger på parkeringen. Servicen är väl inte så mycket att kommentera då det är beställning vid kassan och sedan inte så mycket mer – men det är trevligt!

Så, lyckas Panamigas med att nå sina mål? Jag skulle säga ja! Det går snabbt, är fräscht och smakrikt. Det känns som ett tillskott till övriga restauranger på Asecs och absolut ett bra ställe till lunch eller middag.

Stället:

En stor lokal som är inredd med tydlig Latinamerikansk stil. Detaljer i starka färger och papegojor och konst på väggarna.

Service:

Du beställer vid kassan och får maten där också. Det är trevligt, men inte mer än så.

Mat:

Gott! Det känns genomtänkt och bra tillagat. Lite snålt med fisken och tråkigt med oumphen, men gott.

Slutbetyg:

För att vara en snabbmatsrestaurang känns det väldigt mycket mer än så. Det är unikt, gott och bra genomfört.

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *