Lunch-tillbehören sticker ut på Guvernören

Det är fredag och dags för lunch. En kollega föreslår Guvernören som ligger mellan Per Brahegymnasiet, Munksjön, Rådhusparken och Polisen för den som inte har koll och vi tar oss dit.

När vi kommer in i lokalen är klockan lite efter tolv och kan därför promenera in utan problem. Jag har inte besökt Guvenören för lunch innan så jag lyssnar tacksamt på min mer erfarna kollega. Här finns nämligen ingen klassisk kassa eller person som tar emot, utan istället står två skärmar där beställning och betalning görs. Dagens lunch – check, betalning av 119 kr – check.

Vi går vidare till vänster, tar en bricka och fyller på med bestick och glas innan vi kommer fram till ”luckan” och besökets första personliga möte. I köket står en trevlig person som glatt frågar vad vi vill äta. På en disk vid luckan står dagens rätter upplagda. Det ser väl halvtrevligt ut, men förstår syftet. Hursomhelst, jag väljer dagens fisk som är ångad kolja med sandefjordsås.

Tallriken serveras och jag styr stegen mot tillbehör- och salladsbufféen. Det är som sagt i slutet av lunchen och det märks. Det ser lite trött ut? Men jag plockar på mig av potatis och sallad. Själva salladsbufféen är trevlig och består både av enklare delar som gurka samt tillagade grönsaker.

Vi hittar ett bord en bit in i lokalen och slår oss ner. Lokalen är lite julpyntad vilket eventuellt avslöjar att de andra besökarna är där för julbord. Jag börjar med salladen. De rostade grönsakerna är goda och brysselkålen är extra god. Brödskivan jag har plockat till mig smälter i munnen och ger en bra start på lunchen.

Min tallrik med själva lunchrätten är lite hafsigt upplagd och fisken har fått sällskap av rejält med sås. Och en enorm skiva citron då, som jag pressar över. Utöver fisk och sås finns även en kålblandning på tallriken.
Koljan är okej tillagad men tyvärr lite kall, dock är smaken bra. Tillsammans med såsen, som spelar huvudrollen här, smakar det bra. De lättrostade och salta potatisarna är goda till. Den fräscha såsen lyfter på ett fint sätt mot fiskens mindre utmärkande smak. Som helhet en god lunch. 

Vi dricker en kopp kaffe med kaka som blir en god avslutning på besöket. En lunch som visserligen äts i en lokal som känns skolmatsal och storkök och med en opersonlig känsla. Men ibland kanske det är helt okej.

Lämna ett svar