Lite som att komma hem till en god vän

november, 2017

Det är konstigt hur platser och stämningar kan få en att känna.
När jag kliver in på Ester Kök & Bar i Jönköping är det nämligen samma känsla som att komma hem till en god vän. En vän som jag inte träffat på länge, men som det är precis lika avslappnat och trevligt med som vanligt.

Och jag tycker på något sätt att den känslan beskriver ganska bra hur ett besök på den här restaurangen är. Det är gott, trevligt och avslappnat.

Ester serverar mellanrätter, vilket innebär att du kan antingen äta några stycken eller endast en. Och du kan välja att ta rätten som en vanlig varmrätt. Plus i kanten för att gästen kan anpassa till vad som passar bäst just då.

Vid det här besöket bestämde jag mig rekordsnabbt för Moules Frites. Denna klassiska rätt som består av blåmusslor med grädde, vitt vin och såklart pommes. Jag valde bort aioli som skulle serveras till och fick istället en bearnaise. Efter beställning tog det några minuter innan vi fick några bitar bröd, ett bröd som dels ökade aptiten men också var så gott att det var nära att vi bad om mer.

När maten sedan kom in var jag glad att jag inte åt mer bröd… I två fina skålar serverades rätten – musslor med rikligt ”spad” (blev snarare som en god soppa) och pommes. Av mina musslor var det endast två som inte var öppna = valuta för pengarna. Spadet hade en väldigt bra konsistens och blev som redan nämnt som en god soppa. Smaken var välbalanserad och smakade fint av vin. Pommesen var krispiga på ett bra sätt, men jag undrar om de var hemmagjorda eller färdiga? Oavsett så smakade de bra.
Bearnaisen (eller aioli) tycker jag är något överflödig – men det är klart att det är gott att ha något att dippa pommesen i. Såsen smakar gott och känns hemmaslagen.

Servicen den här kvällen var avslappnad och serviceminded, precis som det brukar på Ester. Trots flera större sällskap var det lugnt i lokalen och hemtrevligt.

Prisnivå: 170 kr för Moules Frites är ett väldigt bra pris enligt mig.

Stället:

Mysigt med gråa toner och mörka möbler. Ombonat och trevligt.

Service:

Avslappnat, trevligt och kunnigt. Personalen skapar en väldigt hemtrevlig stämning.

Mat:

Välbalanserat och vältillagat. Väldigt gott!

Slutbetyg:

Jag har gett Ester en femma i betyg tidigare och till min glädje ligger restaurangen fortsatt på den höga nivån. Det blir en femma till något som känns som en god vän.

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *