Låg mat-kreativitet på korvstället Copper’s

Första mötet med nya Copperfield’s (eller Copper’s) var inte särskilt positivt. Anledningen till det är enkel; vi satte oss vid ett bord, fick en meny och väntade sedan i över en kvart utan att någon kom förbi. Så vi gick igen.

När det var dags för möte nummer två hade jag bestämt mig för att inte gå, oavsett hur lång väntan blev. Som tur var hade vi nu en servitören som var på hugget och fixade både dryck- och matbeställning på ett smidigt sätt.

Nya Copper’s är en korvrestaurang med fokus på olika typer av korvrätter. Kul idé tycker jag och det känns som kombinationerna med olika tillbehör inte har någon gräns. Dock visar inte Copper’s meny den höjd på mat-kreativitet som jag förväntar mig.

Det finns nio olika korvrätter och en av dem är korvstroganoff (?). Det finns inga vegetariska korvalternativ och konceptet som på förhand kändes kul, känns med menyn i handen rätt dåligt genomförd. Det mest roliga på menyn är en jalapeño- & ost-korv. Den ska serveras med pico de gallo, hemgjorda potatischips och chili. Och är märkt med tre symboler för hetta.

Korven serveras i ett briochebröd och med några tacochips bredvid. Chipsen tillför absolut ingenting, så ser inte värdet i dem. Hur smakar korven då? Jo, men den är rätt god. Den är inte särskilt stark utan har en fin hetta av jalapeño och chili. Det är bra konsistenser och tomatsalsan tillför en god smak. Det är gott, helt enkelt.

Tillbehören sötpotatispommes och baconlindade dadlar som vi beställer till är helt okej, de smakar som förväntat helt enkelt.

En stund efter att vi har ätit upp förvandlas restaurangen till en karaoke-bar. Det är ett roligt inslag men det går fort när Copper’s går från lugnt och mysigt till stökigt, skrikigt och hetsigt. Vi tackar för oss, betalar i baren och lämnar Copper’s med ”Boooooooorn in the USA” skrikandes i bakgrunden.

Lämna ett svar