Julmiddag på El Duderinos sätt

Året har gått rasande fort och min närvaro på restauranger har väl inte blivit vad den borde. Har inte ens blivit många av de middagar som El Duderino anordnar som jag formligen älskar.

Dock hann jag med årets sista middag hos dem – deras Julspecial. Vilket på deras sätt inte betyder speciellt juligt. Men häng med så ska jag berätta vad som bjöds på!

Kvällen till ära gästades av Snälleröds, som tillverkar snaps och glögg i bästa kvalitet. Här fick vi som gäster veta att snapsen är ofta en bortslarvad njutning till maten som man just snapsar i sig fort så ”är man av med det”, men denna dag skulle det smuttas på spriten och användas till maten.
Jag personligen är en kille som gillar mer sprit som är blandad i en drink så var det lite mindre bra, men man fick lära sig nåt nytt och det var intressant.

Maten då?
Vi började med två förrätter, den första kanske den mest juliga: Matjesill med brynt smör och ägg.
Den kom in på ett stort fat som sällskapet fick dela på, och här är det full pott. Så gott så jag på riktigt ville slicka faten.

Förrätt nummer två består av en klassisk rätt, dock inte julig alls. Råbiff. Jag älskar råbiff och El Duderino gör den riktigt bra.

Till huvudrätt var det Sidfläsk med grönkål, äpplen och en apelsinglaze, magiskt gott!
Huvudrätt nummer två var torskrygg, bra tillagad men torsk är väl något jag tyvärr har ätit mig trött på genom åren så även om den var bra, så var det inte riktigt min grej.

Dessert denna afton var Vanilj och lakritscheesecake med lemoncurd, kanel och pepparkaka. Det däremot är precis min smak och det var riktigt gott.

Till sist fick vi provsmaka El Duderinos egna snaps gjord i samarbete Snälleröds. En perfekt avslutning på en bra kväll!

Mitt råd:
Gå på en middag El Duderino anordnar och förundras över hur ”lilla” Jönköping kan ha något så här bra.


Lämna ett svar