Bra barhäng på lillasyster Station

Några månader efter att storasyster Izakaya Moshi öppnade slog även lillasyter Izakaya Station upp dörrarna. Stationen ligger gatan bakom Moshi och erbjuder lite enklare, med storasystern jämfört, häng.

Dörren till Izakaya Station kan vara svår att hitta, men marschallerna utanför avslöjar att det döljer sig något bakom väggen. Inne i lokalen möts man av schackrutigt golv, kaklade väggar och turkost tak. Rakt fram står baren och väggen bredvid täcks av en handskriven meny på en stor griffeltavla. Stämningen är avslappnad och musiken hög.

Maten beställs i baren och för mig blir det dumplings med svamp, salladskål, sesam, hoisin och vitlök samt två steambuns med lax, koriander och sojamajonnäs. Med mitt senaste besök på Izakaya Moshi nära i minnet hoppas jag på riktigt god mat. Och jag blir inte besviken.

Dumplingarna (ja, tydligen böjs det så) är tillagade på ett bra sätt och har en viss stekyta. Det ger ett fint crunch till den mjuka degen. Innehållet är välbalanserat i smaken och tillsammans med den salta soyan blir det väldigt gott.
Bunsen är också väldigt goda. Laxen, majonnäsen och koriandern skapar en väldigt god smak tillsammans med brödet. Jag tror att jag hade kunnat äta ett gäng steambuns till – bara för att det är så gott.

Izakaya Station är en bar med god mat, bra ölutbud och en trevlig stämning. Här hänger jag gärna en vardagskväll efter jobbet eller en lördagskväll.

Prisnivå: 8 st dumplings för 99:- och 2 st steambuns för 99:-, fullt rimliga priser för maten du får.

Lämna ett svar