Högsta betyg till en välsmakande matupplevelse i Jungle Thais värld

Inför den här restaurangmiddagen finns det tre saker att ta hänsyn till – det är söndag, restaurangen ska vara lämplig att fira en födelsedag på och en hundvalp ska vara välkommen. Med de grundkraven blir alternativen inte jättemånga. Men till min stora glädje och förvåning lyckas Jungle Thai bocka av alla tre.

Även om Jungle Thai (förlåt för det här) vill ligga lite lågt med sin hundavdelning, välkomnar de hjärtligt vår fyrbenta familjemedlem. Kul!

När vi kommer in i lokalen ser det ut precis som senast jag var där. Den ”pyntade” gången in från entrén skapar känslan av att man kliver in i en annan värld. En rätt härlig känsla. Vi tilldelas vårt bord, hunden erbjuds vattenskål och vi får menyerna. Vi väljer bort förrätt och bestämmer istället att köra på varmrätt och dessert. Jag fastnar för rätten ”Goong Krob Pad Makam” som består av jätteräkor med rostade cashewnötter i tamarindsås som serveras i en nudelkorg. Jag beställer den rätten och väljer även att ta in en thailändsk iste som finns på menyn.

Vi får in drycken först. Min är som redan nämnt en iste med lime-smak som har en speciell smak. Den är söt och har en kraftig, rund, smak. God, men annorlunda. Efter ytterligare en stund kommer maten in. Det doftar väldigt gott och lockar till att ta en tugga.

Min rätt ligger inuti en friterad nudelkorg, som är krispig och mild i smaken. Jag bryter en bit av korgen och tar en tugga av räkorna. Det är en len och mild smak med olika konsistenser. Jag häller lite soya över och det gör – som ofta med salta smaker – att det poppar lite mer. Det är en perfekt rätt i storlek och mättar på ett fint sätt. Vi äter långsamt och det är en väldigt trevlig upplevelse för smaklökarna.

Vi kikar på dessertmenyn och jag fastnar för den något ovanliga crème brûlée smaksatt med doftande thai pandanblad. Till serveras kokosglass, vilket också känns annorlunda. Jag beställer även in en cappuccino. Desserten serveras efter en stund på en stenplatta. Crème brûléen och glassen är dekorerad med blomma och florsocker. Det är både fint och charmigt. Cappuccinon som serveras till får pluspoäng för extra mycket skummad mjölk på toppen.

Crème brûléen är god, jag känner inte så mycket av thai pandanbladen eller att den skulle smaka något annorlunda. Men kokosglassen till är väldigt gott. Desserten avrundar måltiden på ett fint sätt.

Födelsedagsbarnet är nöjd med måltiden och det är dags för oss att lämna Jungle Thai för den här gången. Vi kliver ut på Trädgårdsgatan i Jönköping igen och besöket i den andra världen är slut.

Lämna ett svar