Skön burgare i unik lokal

”Bättre än Flippin’ Burgers”, utbrister en i sällskapet efter den första tuggan av hamburgaren hos Bada Bing Burger i Jönköping.

Och det betyget får man nog ändå se som ett väldigt bra betyg. Flippin’ Burgers, som startade 2012 och ligger i Stockholm, har med sitt goda rykte spridit ordet om en riktigt bra burgare i hela Sverige. Under 2014 drabbades Jönköping av något slags hamburgare-boom och då startades även Bada Bing.

Bada Bings lokal, som ligger precis vid busshållplatsen Cigarren, är inredd med en modern och industriell känsla med träbänkar, koppar och kakel. Driver restaurangen gör tre killar och kraven för att bli anställd handlar, enligt deras Instagram, om att vara serviceminded, glad, ambitiös, social och utåtriktad – något som märks direkt när man kliver in genom dörren.

Servicen är riktigt bra, snabb drickabeställning, betänketid för maten och sedan en smidig matbeställning. Och väntetiden, den går inte heller att klaga på.
När maten kommer sprider sig en doft av stekt kött runt bordet och antagligen får det samtliga gäster att bli något mer hungrig. Hamburgaren som jag testar heter Smålänningen, en burgare med stekt lök, pickles, cheddarost och Bada Bing-dressing. Som tillbehör beställer jag sötpotatispommes.

Hamburgaren är god. Riktigt god, faktiskt. Bra stekyta och perfekt medium well som det står på menyn att den ska vara. Smaken är lätt pepprig, men absolut inte för mycket. Pommesen är toppade med någon form av parmesanost och gräslök vilket förhöjer smaken av den söta potatisen på ett bra sätt. Men framför allt är det brödet som lyfter Bada Bings burgare. Mjukt, men med en precis lagom hård utsida gör verkligen just den här hamburgaren till det där lilla extra. Men, brödet bakar inte Bada Bing-folket själva, utan det är Annie Johanssons bageri som står bakom det.

Maten får helt klart ett högt betyg av mig, men något som påverkar restaurangupplevelsen är nivån på musiken i lokalen. Den gör det något svårt att konversera och även att höra servitörens frågor.

Prisnivå:
Hamburgaren Smålänningen kostade 89 kronor, men sedan gick de övriga burgarna upp till cirka 199 kronor. Pommes och andra tillbehör ingick ej.

Stället:

Skön musik, konsekvent inredning som matchar maten och känslan i restaurangen. Minus för något hög musik.

Service:

Kompisnivå i samtalen, men trevligt och välkomnande. Socialt och glatt.

Mat:

Bra råvaror (i alla fall köttet), fin stekyta och smak på köttet. Plus för smaksättning på pommes.

Slutbetyg:

Jag skulle säga att Bada Bing verkligen är värt ett besök, framför allt för hamburgaren men också för den, med Jönköpingsögon sett, unika lokalen.

2 thoughts on “Skön burgare i unik lokal

  1. Köpemajonäs.
    Chilibearnaise utan en droppe smör i. Bra råvaror?

    Enligt mig är det bara lathet.

  2. Pingback: JKPG Matguide

Lämna ett svar