Godkänd Piren-premiär på Bryggeriet

Klara, färdiga, och innan Jönköpigsborna hann säga gå hade sommaren kommit till Vätterns södra spets. Och lika snabbt som sommarvärmen kom tävlade invånarna om vem som kunde hitta en plats på Piren först. Med andra ord – i helgen var det Piren-premiär, i alla fall för mig!

För den som mot förmodan helt har missat vad Piren är kan jag informera om att det är de restauranger som ligger på rad vid Jönköpings hamn. Piren är just en pir och på sommaren är det här turister och Jönköpingsbor umgås, äter mat och glass, dricker öl och njuter av värmen.

Min Piren-premiär gjordes i år på restaurangen Bryggeriet. En restaurang som likt de andra på Piren serverar lite allt möjligt – pasta, pizza, kött, fisk och så vidare. Till årets säsong har Bryggeriet byggt om bland annat sin bar och det verkar som att det är hit man ska gå för en smarrig drink. Eller ja, så såg det ut i alla fall.

Maten då? Jag valde en Pasta Bevette (stavas vanligtvis Bavette) den här kvällen som bestod av pasta med kräftstjärtar, grönmusslor och tigerräkor i en krämig vitvinsås. På grund av tidigare måltider på Pirens restauranger var mina förväntningar inte superhöga på den här rätten. Och generellt kan man säga att på Piren får du ingen så-jäkla-gott-måltid, här får du vara nöjd med att bli mätt.

Men min Pasta Bevette var ändå bättre än vad jag hade trott. Pastan hade kokats för länge och gjorde rätten något grötig. Såsen hade en god smak och var lagom krämig. Plus i kanten till Bryggeriet för rikligt med skaldjur i såsen. Tigerräkorna, kräftstjärtarna och musslorna var väldigt goda.

När vi hade ätit upp vår mat hade Bryggeriet fyllts på med en hel del gäster. Kul för restaurangen förstås, men tråkigt för oss som inte längre verkade vara av intresse för personalen. Men efter en stunds väntan vid baren (…) fick vi betala och kunde lämna stället.

Piren-premiären är gjord men tyvärr så verkar ett restaurangbesök på Piren vara precis som det alltid har varit – en god tanke men sällan en lika god upplevelse. Fin utsikt, trevligt sällskap MEN ingen mat att hurra för.

Prisnivå: Min pasta kostade 169:-.

Stället:

Vad ska man säga?
Läget/utsikten är allt – inredningen sådär.

Service:

Ingen var otrevlig, men det var heller ingen superservice.

Mat:

En helt okej pastarätt som mättade.

Slutbetyg:

Piren-premiären på Bryggeriet får godkänt. Men jag kan väl tycka att en restaurang med det läget borde kunna få ett högre betyg.

Lämna ett svar