Generös, söt och Glädjande pannkaksbrunch

Nattklubben Glädje har bytt sena lördagsnätter till tidiga brunchlördagar. Istället för dansgolv serveras en pannkaksbrunch, eller pancake brunch som de själva säger.

Konceptet är enkelt. Boka bord – eller droppa in – och bli placerad i restaurangen. Vid det här besöket hamnar vi vid ett bord längst in, utsikt mot köket och mot övriga restaurangen. Menyn består, vid det här besöket, av åtta olika pancakes samt månadens special, tre olika surdegsmackor (avokado, räkor eller lax) och tre milkshakes.

Mitt val faller på pannkakan ”Blue fraîches” och vi delar på en avokadomacka samt pannkakan ”Strawberry Cheesecake”. Mitt sällskap tar in ”Bacon dream”, så jag får även smaka på den.

Vi väljer att ta in alla rätter samtidigt och jag hugger hungrigt in på avokadomackan. Eller macka och macka, det är så generöst med topping att det känns som en sallad med en brödbit under. Inte mig emot.
Brödet ska enligt menyn vara surdegsbröd från Stuk, men på Instagram skriver Glädje att brödet kommer från Flamingo. Lite oklart, men vad gör det?

Mackan består – förutom avokado – av majskräm, rödbetskräm, tomat, sallad, crème fraîche och picklad rättika. Det smakar väldigt gott och det är väldigt mycket smaker på tallriken. Alla delar känns balanserade och genomtänkta, alla har en plats. Tillsammans med brödet är det väldigt gott. Men den är stor och generös med topping som sagt, så jag är glad att vi delar.

Jag pausar (…) med en tugga av ”Bacon dream” och den är väldigt god. Ägget och baconet möter lönnsirapen, smöret och pannkakan väldigt fint. Baconet är bra stekt och det smakar gott, helt enkelt.

Dags för nästa! Jag hugger in på ”Blue fraîches”, som serveras med en blåbär- och svartvinbärskompott och créme fraîche. Den är precis så god som jag föreställer mig. Den feta créme fraîchen är god mot en syrlig, men också söt, kompott. Den här känns hemmagjord och som en fin mix mellan USA och Sverige. Balans i sin renaste pannkaksform, typ.

Den sista pannkakan som vi testar den här gången är ”Strawberry Cheesecake”. Den serveras med jordgubbar, jordgubbssirap, chokladsås, cookie crumble, vit choklad och vaniljglass. Och det här blir brunchens bottennapp, tyvärr. Om det skulle vara en jordgubbscheesecake, så finns det förbättringspotential. Kaksmulorna är för söta och gör att pannkakan blir alldeles för söt totalt sett. Bättre hade varit att servera den med exempelvis digestive-kex. Sirapen och chokladsåsen känns färdigköpt och visst skymtas en flaska, likt den i glasskiosker, i köket. Hade det inte gått att göra en egen sirap? Den här blir alldeles för söt för vår smak och den känns artificiell.

Så hur sammanfattas det här besöket då? Gott, till att börja med. Mycket känns vällagat och genomtänkt. Lokalen är trevlig och servicen personlig och bra.

Totalt en trevlig Pancake brunch som jag gärna besöker igen – och testar fler rätter på menyn. Well done, Glädje!

Lämna ett svar