Fyra nya uteserveringar i Jönköping att testa

Bild nummer två är kärleksfullt lånad av Kappa Bars Facebook-sida, bild nummer tre är kärleksfullt lånad av Cyranos Facebook-sida och bild nummer fyra är kärleksfullt lånad av Basilika Kitchen & Bars Facebook-sida.

Sol och uteservering är en svårslagen kombination. Men ibland kan det vara svårt att komma på nya ställen att testa. Det är också lätt att stirra sig blind på uteserveringarna utmed Munksjön eller på Piren.

Men lugn. Här är fyra tips på uteserveringar som du kanske inte har testat än:

+ Izakaya Moshi. Visserligen kommer solen hit först på kvällen, men vad gör det? Här kan du låta vind och dryck svalka dig under en varm sommardag. Plus för mycket rörelse och aktivitet på gatan utanför vilket ger mycket att titta på.

+ Kappa Bar. För den som är svag för e-sport, mat, öl och sol kan den här fräscha uteserveringen på Barnarpsgatan vara ett bra alternativ. Kappa Bar öppnades i våras och erbjuder med sin e-sport-inriktning något helt unikt i Jönköping. Superkul, förstås!

+ Cyrano. Den franska bistron öppnade under hösten 2017 och det är först nu som uteserveringen möter Jönköping. Mitt på gågatan i stan har en mysig uteservering byggts upp med mindre bord och en del växter. Här fyller tallrikarna upp hela bordet och det blir mysigt direkt.

+ Basilika Kitchen & Bar. Nyöppnat och med asiatiska rätter på menyn. Uteserveringen är stor och här kan det nog vara riktigt gott att avnjuta mat med lite hetta. Bra placering i ”början” av stans gågata och även här lär det finnas en hel del att kolla på. Solen lär också ligga på rätt fint här om jag tänker rätt…

Lämna ett svar