Frukost på NOR – en bra start på dagen

Ibland är det lätt att fastna i gamla hjulspår när det gäller födelsedagsfirande. Därför blev jag extra glad när min familjemedlem bestämde att hennes födelsedag skulle börja med hotellfrukost på NOR. En väldigt bra start på dagen visade det sig!

När vi anländer är det en del gäster som sitter och äter och det är ett härligt sorl i lokalen. Inget bord är reserverat till oss men personalen säger att vi kan sitta vid baren, så det gör vi. Vi hamnar lite avskilt från de andra gästerna vilket jag bara tycker är positivt.

Vi betalar 185kr per person och får sedan hugga in på frukostbuffén. Buffén är uppställd på flera mindre stationer men hänger ihop på ett bra sätt. Det är lätt att orientera sig.

På den varma delen finns bland annat havregrynsgröt, laktosfri äggröra, riktigt knapriga bacon (plus i min bok) och stekta grönsaker. Det finns även vanliga pannkakor (känns färdigköpta dock) och sylt, grädde och nugatti som tillbehör.

Stationen med yoghurt och fil är smart placerad nära kylen med växtbaserade och laktosfria alternativ, vilket gör det enkelt att även njuta av det. Mängden müsli, granola och nötter känns generös och bred i sitt utbud. Här finns även overnight oats som får följa med mig till bordet.

När det gäller dryck finns det självklart kaffe men även smoothie med olika smaker och juice på tapp. Det sistnämnda känns som ett smart sätt att servera det på, skönt att slippa iPaden som vissa andra hotell kör.

På andra sidan finns ett stort utbud av frukter; melon, passionsfrukt och ananas. Självklart finns även olika typer av bröd men även hembakt knäckebröd. Och en rad tillbehör i form av olika typer av skinka och korv. Och så finns det ost, klassisk smörgås-hård-ost och med smakrika mögelostar. Väldigt trevligt utbud!

Som alltid på en frukostbuffé blir det ett gäng tallrikar och några varv. Vi äter i lugn och ro och visst smakar det gott. Jag tycker totalt sett att det är en väldigt bra frukostbuffé med brett utbud och med några unika delar. En bra start på dagen helt enkelt!

STÄLLET – 4

Mysig lokal som både känns modern och historisk. Jag gillar att vi får sitta lite avskilt.

SERVICE – 3

De kontakter vi har med personalen är trevliga.  Det känns som maten fylls på i en bra takt även om det är lite synd att den börjar dukas av 15 minuter före kommunicerad tid…

MATEN – 4

En fyra ger jag den här frukostbuffén! De färdiga pannkakorna drar ner mitt matbetyg.

SLUTBETYG – 4

Det blir en fyra i slutbetyg. Det är en trevlig frukost i mysig miljö!