Fredags-AW på nya O’Learys

Nyligen öppnade O’Learys på nytt och i de centrala lokalerna har konceptet utvecklats till något som likar ett nöjespalats. Här finns möjlighet att bland annat spela bowling, shuffleboard och sjunga karaoke. Utöver de nya aktiviteterna går det även fint att besöka O’Learys för en fredags-AW med quiz. Och det har jag gjort.

Det första som slår mig är att lokalerna tydligt har fått en uppfräschning men att det är samma grund som tidigare. Men lokalen känns luftigare trots fler bord.

Vi har bokat bord och blir placerade nära entrén men utan att bli för störda av nya gäster som anländer. Vi får en AW-meny i händerna som tydligt beskriver kvällens erbjudande. För 249:- kan jag få en rätt från menyn med utvalda rätter och något alkoholhaltigt att dricka. Bra deal, tycker jag!

Vi har kommit till O’Learys i rätt tid för quiz, så innan vi beställer mat hinner första delen avklaras. När vi vill beställa mat tar det en stund då vi inte lyckas få tag i ”rätt” personal (=utrustad med en iPad för att kunna ta beställningar…).

Till slut blir det beställningsdags och jag väljer att beställa en Cheddar Cheese Burger som serveras med smält cheddarost, stekt lök, saltgurka, ostsås, O’Learys hamburgedressing, sallad och pommes vid sidan.

När rätten serverar tänker jag att det är bra storlek på portionen. Det är lagom mycket pommes, burgaren är tillräckligt stor och dippen som jag har lagt till följer samma linje.

Burgaren ser god ut med något grillat bröd och ett tydligt lager med OST under locket.

Vid första tuggan märker jag att brödet är fint luftigt. Salladsbladen är fräscha och fyller sin funktion. Pommesen är något kalla men smakar lika gott som förväntat.

Köttet är rött i mitten och har en fin stekyta. Hela hamburgaren känns tillagad på ett genomtänkt sätt och har en bra balans mellan de olika delarna. Och framför allt är den otroligt ostig, vilket är precis som den borde! 

En oväntat god burgare på sportbar där jag hade lägre förväntningar.

När maten är uppäten och quizet slut höjs volymen ytterligare och vi känner att det är dags att lämna för den här gången. Jag sneglar bort mot spel/aktivitetsdelen och tänker att nästa besök får det nog bli något sådant också. Eller ett besök i karaokerummen.

STÄLLET – 4

Det känns bekant och fortsatt som O’Learys. Men fräschare, större och roligare på något sätt.

SERVICE – 2

Det är okej! Duger men inte mer, beskriver det väl. Lite ”krångligt” att få tag i någon med iPad för att beställa.

MATEN – 4

En burgare som slår mina förväntningar och är precis så ostig som den dels utlovar sig för att vara, dels är godare än vad jag trodde.

SLUTBETYG – 3

Det blir en stark trea (typ en 3,5) i slutbetyg. Servicen drar ner något. Annars är nya O’Learys en sportbar kategori bättre; i alla fall för en fredags-afterwork!