Första och sista lunchen på Kapris

Under våren 2016 deltog Jönköpingsbon Hassan Roshandel i Sveriges Mästerkock. Han fick lämna programmet på grund av att ha glömt kapris i en rätt och under hösten 2016 öppnade han restaurangen med just namnet Kapris.

Kapris ligger på ovanvåningen på Hedins bil och det är inte helt lätt att hitta upp till restaurangen. Men väl uppe beställer du din mat vid baren, får ett bordsnummer och får ta sallad vid en riklig buffé.

Just den här lunchen serverades klassiska torsk med potatis och äggsås. Som redan nämnt är ju det här en klassisk rätt och en rätt som jag tänker inte är så svår att lyckas med. Men den här gången var det inte klockrent. Tyvärr.
Potatisen var inte tillräckligt kokt utan var hård och svår att äta. Fisken hade gått liiite för länge i tillagningen och tappat den där magiska smaken som bara torsk har. Äggsåsen var dock väldigt god och lagom krämig.

Till kaffe serverades en bakad kaka, något som alltid ger ett extra plus i kanten. Men sammanfattningsvis tycker jag faktiskt inte att lunchen på Kapris var något att ha… Dels kändes det väldigt konstigt att sitta och titta ut över en bilhall men sedan var tyvärr inte maten så klockren som den borde vara.

Jag tror dock att Kapris är bra när det kommer till kvällsevent och de brunchbilder jag har sett ser väldigt bra ut. Det får helt enkelt bli ett nytt besök på Kapris – efter lunchtid…

Prisnivå: 105:- för lunch med sallad, kaffe och kaka. Dyrt skulle jag säga men antar att hyran är hög…

Stället:

Det är fräscht och modernt. Men känns opersonligt.
Och som sagt lite konstigt att sitta i en bilhall.

Service:

Mottagandet i kassan
var väl helt okej.

Mat:

Det är svårt att misslyckas med husmanskost, men här var det nästan så.

Slutbetyg:

Lunchen på Kapris får
en tvåa i slutbetyg. Här äter jag inte lunch igen.

Lämna ett svar