Finns Jönköpings bästa vegetariska after work på Sofiehof?

Det är fredagskväll och vi letar efter ett ställe att äta kvällsmat på. Jag föreslår Sofiehof och vi går in för att se om det finns plats. Visst finns det plats för oss, förklarar personalen, och vi blir tilldelade ett bord innanför entrén.

I den mysiga hotellmiljön sitter det flera sällskap och alla verkar ha en härlig fredag. Det är hög stämning, utan att vara stökigt. Personalen är trevliga och ger oss kvällens meny.

På AW-menyn finns fem rätter att välja mellan. Mat inklusive öl, vin eller cider kostar 179 kronor – som taget! Senast jag recenserade ett besök på Sofiehof testade jag den vegetariska rätten och tyckte att den var superbra, så mitt val är enkelt.

Jag beställer den vegetariska rätten som för kvällen är Rödbetsbiffar med risotto och basilikasås. Vi väljer dryck och den serveras efter en liten stund.

När maten sedan serveras blir jag glad över mitt val. Det ser väldigt gott ut! På den vita, blanka och stora tallriken ligger risotton, tre biffar, gröna ärtor och basilikasås. Biffarna har en märklig form och påminner mer om brödskivor än biffar. Men utseendet påverkar som bekant inte smaken.

Jag smakar på risotton som har perfekt konsistens och fina smaker. Tillsammans med biffarna, ärtorna och såsen innehåller rätten sälta, sötma och syra i en fin kombination. Basilikasåsen är pricken över i, men det är biffarna och risotton som har huvudrollen. 

Vi mmm-ar oss igenom måltiden och jag äter så långsamt jag kan. När rätten till slut är just slut infinner sig en bra mättnad. Vi avrundar besöket med en drink och njuter lite till av miljön.

Frågan ”Finns Jönköpings bästa vegetariska after work på Sofiehof?” är enkel att svara på. Det blir helt enkelt ett ”JA”. Det är vällagat och väldigt gott! 

Lämna ett svar