Fantastisk mat i enastående miljö på Hooks Herrgård

Sjön ligger spegelblank, solens strålar lyser igenom åskmolnen och regnet faller stilla när vi svänger av vägen in mot Hooks Herrgård. Sist jag var här blev jag föga imponerad av deras spa-lunch, men nu står middagsbuffé i restaurangen på menyn.

Herrgården och spaet ligger precis vid sjön, inredningen är antik och elegant och restaurangen känns lyxig utan att bli för stel. Utsikten är dessutom magisk. Vi blir vänligt mottagna och guidade genom buffén. Först räkor (med skal) med tillbehör, sen ett bord med alla typer av fiskrätter i små munsbitar. Efter följer ett bord med grönsaker i olika smaker och former, varpå nästa bord är fullt med kött i olika slag. Sedan inne vid köket finns två rätter uppdukade. Spättarullader med räkor och romanesco samt entrecôte med haricots verts och syltlök. Här finns också flera sorters ostar, marmelader och kex, samt dessertbord. När vi blivit guidade genom festen blir vi visade till vårt bord och får samtidigt dryckeslistan.

Vi hugger in! Jag går lös på fisken. Rökt torsk, sotad tonfisk med rom och rödbetsgravad lax. Sedan ugnsbakade grönsaker, en bit spätta, kål, lite entrecôte och haricots verts. Torsken är underbar. Tonfisken är perfekt rosa i mitten, i en precis lagom tärning att hugga i ett nafs så alla smaker gifter sig i munnen. Spättan fullkomligt smälter i munnen – och jag som ofta är skeptisk till fisk på restaurang då den oftast är överbakad! Köttet blir både min och mitt sällskaps favorit – mört, saftigt och smälter ljuvligt, det finns inget att anmärka på här!Jag är imponerad av att grönsakerna har god smak och är lagom tillagade. Dessutom finns det en avokadosoppa, flera olika sorters bönrätter och både kalla och tillagade grönsaker vilket gör att det passar även den som vill äta växtbaserat. 

Servisen kommer och frågar om allt är bra, plockar undan tallrikar och är närvarande men inte för på. När det är dags för efterrätten faller vi för chokladbrownie med jordgubbsmousse och crème brûlée. Crème brûléen är perfekt, len och god. Chkladbrownien är för torr för min smak, men jordgubbstäcket känns fräscht. Även dessa i perfekta munsbitar att toppa en fulländad middag med.

Ska jag anmärka på något kan jag tycka att varmrätterna bör vara framdukade vid öppning och inte ställas fram 20 min efter. Jag hade även önskat kladdigare brownie. Men inget av det påverkar nämnvärt min helhetsupplevelse.

Lämna ett svar