En smakrik lunchupplevelse på Izakaya Moshi

Nytt år och nya möjligheter till goda luncher. När det gäller vardagsluncher glömmer jag (tyvärr) lätt bort Izakaya Moshi. Men när det väl blir av, är det en väldigt trevlig upplevelse.

Vid det här recensionsbesöket serveras tre olika lunchrätter, en av dem är Chirashi sushi. För den som, likt mig inför besöket, inte hade riktigt koll på Chirashi är det en typ av sushibowl där tunt skivad fisk serveras över varmt ris och med tillbehör. Rätten hos Izakaya Moshi består utöver lax och ris av nori, wakame, picklad gurka, edamame-bönor, ingefära och sojamajonnäs. Priset? 120 pix.

När vi kommer in i lokalen får vi frågan om vi har bokat bord. ”Äh nej”, får vi fram och personen i personalen säger att det finns ett litet bord ledigt vid baren. Det är helt okej, så vi slår oss ner. Efter en stund får vi beställa och går sedan och hämtar lite sallad. Den är inget som sticker ut, men det är gott.

Maten serveras efter en stund och det ser väldigt gott ut. Till skillnad från en sushibowl så serveras den här rätten på en platt tallrik. Ingredienserna ligger var för sig och det torkade sjögräset är i stora bitar. Det är svårt att få en tugga med alla delar, men när så många som möjligt är med smakar det väldigt bra. Var för sig är ingredienserna goda också, men det är helheten som gör det.

Laxen smälter i munnen, majonnäsen och ingefäran tillför smak. Och riset i botten balanserar upp. Det är väldigt gott.

Efter en stund – som inte känns särskilt lång – är tallriken tömd. Rensad. Skrapad. Lunchen har mättat och gett smaklökarna en god upplevelse. Energin är påfylld och lokalen, servicen och maten har alla en del i det.

En lunch på Izakaya Moshi är ungefär ett lika smart lifehack som att sätta på flygplansläge för snabbladdning av mobilen. Ett lifehack som borde avnjutas så ofta som möjligt.

Lämna ett svar