Idlewild – En ny AW-favorit

Det är fredag och dags för en after work med kollegorna. Vi har bokat bord på Idlewild, ölkaféet på Tändsticksområdet, och inser när vi kommer dit att vi inte är ensamma om den idéen. Personalen i baren meddelar att Idlewild aldrig tidigare haft så många bokningar, kul!

Full lokal, 100 procent fredagsstämning och trevliga kollegor – bra förutsättningar för en bra kväll. Efter första ölen tar vi en koll på menyn. När jag recenserade Idlewild senast åt jag en vegetarisk hamburgare som inte föll mig i smaken. Så den här gången väljer jag istället en burgare med kött och en smakkombination med blåbärssylt och brie (även kallad Sötis i menyn).

Vi får vänta på maten en stund, men sedan serveras den till bordet. Till burgaren serveras potatisklyftor och en aioli-liknande sås. Rätten serveras på en träplanka och det är något komplicerat när flera i sällskap får stora plankor på bordet. Det blir lätt trångt.

Positivt är då att rätten helt klart väger upp trängseln. Brödet är riktigt gott, det är fluffigt och mjukt. Smakmässigt är min burgare riktigt god med sälta från osten och sötma från sylten. Även köttet smakar gott – dock tycker jag att det är något hårt tillagat, det blir nästan torrt när det är så hårt stekt. Smaken på hela burgaren och konsistenserna är bra. Det är supergott!

En AW på Idlewild visade sig vara en bra idé på flera sätt. Dels god dryck men även en riktigt god burgare.

Lämna ett svar