En bit av Grekland – i Jönköping

I flera år har Pallas Athena varit det enda(?) stället i Jönköping som har något med grekisk mat att göra. Så när Grekiska Kolgrillsbaren öppnade tänkte jag att det var ju faktiskt något väldigt roligt. Äntligen något nytt som inte är tapas…

För att testa detta grekiska ställe tog jag med mig den enda person jag känner som faktiskt kan uttala sig om grekisk mat. Hon var gift med en grek i 17 år och har ätit en hel del mat som tillagas i Grekland eller av greker.

Tillbaka till Kolgrillsbaren. Själva inredningen och lokalen imponerade inte supermycket på mig. Det var vitt, blått och på väggarna hängde tavlor med fotografier från grekiska öar. Borden stod nära varandra och längst in i restaurangen fanns en lång bar som också gav insyn i köket.

Jag beställde någon slags blandad rätt med souvlaki, grillspett och grillad halloumi. Och jag blev positivt överraskad.

Det smakade ju faktiskt något! Souvlakin smakade inte bara salt och peppar utan hade en djupare smak, grönsakerna som serverades till var krispiga och friska, halloumin var perfekt stekt och grillspettet var också väldigt gott.

Och vad tyckte mitt sällskap då? Ja, hon som har betydligt mer erfarenhet av grekisk mat än jag hyllade den. ”Det här smakar bättre än vad det gjorde på vissa restauranger i Grekland”, och det tycker jag i alla fall är ett ganska bra betyg för något som ligger i Jönköping.

Betyget då? Ja, det blir trea – god mat, helt okej service och en inte så imponerade lokal ger ett betyg som betyder BRA. Men jag tycker att Grekiska Kolgrillsbaren i alla fall är värt ett besök.

Prisnivå:
Jag betalade 145 kronor för min huvudrätt och 69 kronor extra för halloumin. Ett rimligt och bra pris skulle jag säga. Mycket mat för pengarna också kan tilläggas.

Stället:

Ja, alltså det var ju inte jättekul inredning. Men lite känsla av Grekland hade man i alla fall lyckats skapa.

Service:

Helt okej. Trevligt. Inget speciellt. En trea.

Mat:

Jo, men en fyra tycker jag allt att den här maten är värd. Smakrik och ganska grekisk i alla fall.

Slutbetyg:

Som redan nämnt får Grekiska Kolgrillsbaren en trea. Ett betyg i mitten, helt enkelt.

Lämna ett svar