En hjärtlig måltid på Glädje

Februari har ju äran att innehålla en hel del roliga saker och däribland Alla hjärtans dag. Den här dagen må vara ett kommersiellt jippo, men hur kan man egentligen tycka illa om något som innebär spridning av kärlek!?

I alla fall – just det här året råkade en jobbmiddag klaffa perfekt med 14 februari och vi bestämde att ta med våra engelsktalande gäster till Glädje. Glädje är för den som helt missat det gamla Karlsson och är placerat mitt i centralaste Jönköping.

Som sig bör var det kärlekstema den här kvällen och bland gulliga par i olika åldrar satt vi. Och redan här vill jag berömma Glädje för att de hade lyckats skapa en mysig stämning, men inte för gullig – om ni förstår?!

På menyn fanns tre förrätter, tre varmrätter och en dessert att välja på. Jag valde Glädjes toast skagen till förrätt, Skreitorsk till varmrätt och dessert var en hallonsorbet med lite olika tillbehör.
För mig är toast skagen en ganska svår rätt i sin enkelhet – jag vill inte att några smaker ska ta över, brödet får inte vara för hårt eller för smörigt och räkorna ska vara fina. Och jag tyckte att Gläjdes skagen NÄSTAN var perfekt – jag hade uppskattat att kanterna på brödet var bortskurna, men i övrigt satt smakerna där de skulle. En bra start på middagen, helt enkelt.

Torsken serverades med pilgrimsmusslor, citronbakad spetskål, råhyvlat äpple och champagnesås. Och mm! Senast jag åt på Glädje tokhyllade jag fisken och det här var minst lika bra. Rätten hade en bra balans mellan sötma och syra samt med de olika texturerna. Fisken var vällagad och allt var bara väldigt gott!

Desserten då? Ja, den bestod av hallonsorbet med halloncurd, hallonpulver och krossade vaniljdrömmar. Jag tycker generellt att sorbet alternativt glass är ett väldigt bra sätt att runda av en måltid och så var det även den här gången. Även desserten god, med andra ord.

Sammanfattningsvis så blev det en hjärtlig måltid på Glädje. Och Alla hjärtans dag 2017 ska jag bära med mig länge!

Prisnivå: 449:- för en trerätters. Ett pangpris skulle jag säga!

Stället:

Glädjes lokaler är fina och unika. Men kanske att
det var lite kallt?

Service:

Bra service och det är alltid positivt när personalen tar sig an det engelska språket på ett bra sätt.

Mat:

Hade Toast skagen varit lite bättre hade det varit en femma.

Slutbetyg:

Det blir en fyra som slutbetyg till Glädje. Men femman är inte långt borta!

Lämna ett svar