En bättre lunch på Hemma

Det finns lunch och det finns lunch. En buffé kan ha sin charm och kan vara ett bra alternativ för den hungrige. Men efter en lunch hos Hemma med all lunchlyx det går att tänka sig skulle jag gärna gå dit varje dag.

Just den här dagen strålar solen utanför det gamla och fina trähuset på Smedjegatan. Klockan är runt 12.30 och innanför entréen hörs ett trevligt sorl från restaurangen. Framme vid baren kollar vi in dagens meny (som innehåller väldigt mycket gott och det är svårt att välja), betalar och blir tilldelade ett bord.

För 120 kronor får du lunch, sallad, bröd, bordsvatten, kaffe och hembakad kaka. Mitt val faller på Veckans fisk som vid det här besöket är en halstrad laxfilé med dillhollandaise och glaserade primörer. Att betala 120 kronor för en lunch är mycket. Oavsett hembakat bröd och kaka. Men i vissa fall kan det såklart vara värt det.

Vi slår oss ner vid vårt bord. Äter av salladen och brödet som står på bordet. Beställning av vilken lunchrätt vi vill ha görs vid bordet och servitören är trevlig och saklig. En stund senare serveras maten. Det doftar fantastiskt gott från samtliga tallrikar och lunchhungern gör sig påmind igen.

På min tallrik ligger potatis, blomkål och morötter med en fin laxfilé. Vid sidan såsen som är tydligt kryddad med dill. Jag tar en tugga från de olika delarna och var för sig är de riktigt goda. Laxen är perfekt tillagad och grönsakerna lika så. Såsen smakar väldigt gott. En tugga av alla delar är om möjligt ännu bättre. Smakerna passar fint ihop och det smälter i munnen. Mitt sällskap som består av två som äter köttbullar och en som äter risotto är också nöjda.

Efter en stund är tallriken tom och magen riktigt nöjd. Vi rundar av med en kopp kaffe och avslutar en bättre lunch. Kanske till och med den bästa lunchen som har intagits i Jönköping på några år.

Lämna ett svar