Dubbla matnyheter i centrala Jönköping

Bilden till vänster på Andreas Roman, till vänster, och Johan Salestam är kärleksfullt lånad av jp.se. Bilden till höger är kärleksfullt lånad av cyrano.se.

Då är det dags för matnyheter i Jönköping igen. Kul att det händer så mycket!
Ett nytt ställe öppnar i Red Lions tidigare lokaler och den andra öppnar inte långt därifrån på Lantmätargränd. Utöver den mycket centrala placeringen av de här verksamheterna, så har de faktiskt en annan gemensam nämnare – Bistro! Tydligen är det bistro man ska driva nu.

Stuk som öppnar på Lantmätargränd ska enligt Jönköpings-Posten vara ett ställe med bageri, bistro och mat som ”tunga” kanelbullar, gott kaffe och pizza. Spännande!
Bakom Stuk står kockarna Johan Salestam och Andreas Roman och det om något talar för att det här kan bli riktigt bra. Stuk öppnar i höst.

Cyrano heter den andra bistron som alltså öppnar i Red Lions tidigare lokaler. Cyrano är en kedja som finns i bland annat Göteborg, Alingsås och Varberg. Här utlovas mat från det franska köket med fransk husmanskost, musslor, desserter och provensalska pizzor, enligt Jönköpings-Posten. Det ska bli spännande att se om Cyrano lever upp till det, läser man (som jag gjort) igenom lite Facebook-recensioner från de andra städerna verkar mat och service få väldigt blandade betyg. Generellt verkar dock Cyrano servera goda pizzor. Även Cyrano öppnar i höst.

Lämna ett svar