Dubbelrecension: Det bästa av två världar?!

Två restaurangbesök på två dagar kräver ett ”nytänkande” sätt att recensera, tycker jag. När de båda restaurangerna även ägs av samma personer är det ännu mer intressant, tänker jag.

I måndags besökte jag Tegel på Tändsticksområdet för en såkallad jobbmiddag. I tisdags var det Park Brasserie, eller Brasseriet mer kallat i folkmun, som gällde med vänner.

Nu kör vi…

Stället:
Tegel: Älskar Tegels lokal. Det är inget att säga något om. Det här besöket var ju en måndag och det är smart att då låta samtliga gäster sitta i det första rummet nära köket. Skapar en spänning och ett givet samtalsämne när man ser rätterna förberedas i köket. 4 stjärnor.

Brasseriet: Även om Brasseriets lokal skiljer sig väldigt mycket från Tegel så är det en favorit. Golvet, speglarna, det ljusbruna skinnet, stolarna, borden, disken, bilderna osv… Brasseriet håller Brasserie-konceptet hela vägen – det gillar jag! Vad jag inte gillar är att det finns vissa platser där det drar väldigt mycket från fönstret vilket leder till att det blir kallt. I övrigt tummen upp. 4 stjärnor.

Service:
Tegel: Trots att det var en måndag var vi faktiskt inte det enda sällskapet på Tegel den här kvällen. Men vi fick superbra service för det! Vi fick ofta frågan om vi saknade något i glasen och när maten serverades var den tydligt presenterad. Det enda som inte var superbra var att själva konceptet Kul kväll inte förklarades fullt ut för de i sällskapet som inte testat det innan. 4 stjärnor.

Brasseriet: Just den här kvällen blev jag faktiskt lite besviken på Brasseriets service. Den brukar vara bättre än så här. Fram till att maten var serverad var den dock bra, sedan hände något. Vi tackade visserligen nej till dessert först, men när vi själva hämtar en meny och söker ögonkontakt med samtliga i servicen kanske man kan anta att vi ville beställa? Som tur var (för båda parter…) kunde vi till slut beställa dessert när vattnet skulle fyllas på.
Jag tänker nog vara lite hård här och sätta en stark tvåa… 2 stjärnor.

Mat:
Tegel: Äntligen! Dags för maten – huvudpersonen. Det var ju som redan nämnt kul kväll som gällde den här kvällen och vi valde medium som storlek. Medium innebär väl fem (eller fyra?) smårätter och en varmrätt, tror jag. I alla fall – det fungerar så att köket lagar vad de vill och serverar utan att gästerna innan servering vet vad det är. Bästa konceptet i Jönköping! Vi inledde med en löksoppa, följt av bland annat minilammkorv i bröd med hemmagjord senap. Varmrätten var kött (?) med någon slags coleslaw… Och jag skulle vilja säga att smårätterna var betydligt mer spännande än varmrätten. Köttet var segt och smakade inte jättemycket. Men smårätterna var som sagt goda. 3 stjärnor.

Brasseriet: Hur var maten på Brasseriet då? Jag valde deras råbiff och jag blev inte besviken. Det är klassiska smaker som bland annat senap, kapris, rödlök och äggula som bildar en väldigt god smak som helhet. Jag tror faktiskt att råbiffen på Brasseriet är den bästa råbiffen i Jönköping (Tips!). Efter en stunds skitsnack och x antal försök till uppmärksamhet beställde vi in även dessert. Jag tog marängsviss med chokladmaräng, hallonsås, glass och grädde. Det var väldigt gott, men något svårt att äta. 4 stjärnor.

Prisnivå:
Tegel: Kul kväll medium kostade 333 kr tror jag och det tycker jag är ett väldigt bra pris för den matupplevelsen.

Brasseriet: 180 kr för råbiffen och 125 kr för desserten. Mycket bra pris för råbiffen – kanske lite högt för desserten…

Slutbetyg:
Tegel: Slutbetyg då! Tegel landar till slut på en fyra för mig. Det är ett väldigt bra ställe och framför allt är konceptet kul kväll verkligen något kul! 4 stjärnor

Brasseriet: Här är jag lite kluven. Men det blir en trea till slut. Den här gången faller Brasseriet på servicen… 3 stjärnor.

Lämna ett svar