Det var inte ren Glädje

En fredagskväll bestämde jag och en god vän att kvällen skulle spenderas på Restaurang Glädje. Anledningen? Jag var nyfiken på maten och vi kände nog båda två att vi behövde lite glädje…

Sagt och gjort, klockan 20.00 var vi på plats och efter att ha haft lite problem med att hitta in (det kan ju vara bra att dörren ser ut som en dörr?) satt vi till slut vid ett bord. Vi blev placerade precis vid köket, i hörnet mot den kaklade väggen. En bra plats skulle jag påstå.

Jag hade, som nästan alltid inför ett resturangbesök, redan kollat menyn på nätet och blev då inte jättesugen på något. Det såg mest ut som det var kött och potatis, typ.
Till slut beställde jag i alla fall en fisk- och skaldjursplanka och det är något som jag absolut inte ångrar.

VILKET KÄK!
Alltså, jag överdriver faktiskt inte. Plankan bestod av en laxfilé och en vit fisk som jag gissar var torsk. Båda var hur som helst perfekt tillagade och föll isär på ett sätt som nästan fick mig att fälla en tår. Utöver det fanns även musslor, rotfrukter och en kall sås. Till serverades dillslungade pommes frites.

Maten var ett riktigt glädjeämne (…) men det finns faktiskt några saker som inte var lika roliga.
Ljudvolymen – visst, det brukar vara hög volym på restauranger och det är en del av upplevelsen men det här var faktiskt hemskt. Det var knappt att jag och mitt sällskap hörde varandra.
Entrén – för en som inte besökt Glädje tidigare var det väldigt svårt att veta hur man skulle gå tillväga när man väl var inne i lokalen. Det fanns ingen skylt som sa ”Vänta på servering” eller liknande och jag tror vi hade tur som lyckades se en servitör nästan direkt. Jag tycker det ska vara tydligt vad gästen ska göra.
Servicen – personalen kändes vid varje kontakt väldigt stressad och inte särskilt intresserad av att hjälpa till eller förklara något på menyn. Det var nästan att man kände sig lite ovälkommen. Nästan.

Sammanfattningsvis då? Maten var magisk. Men i övrigt känns det som det finns saker som kan förbättras för att det ska bli ren glädje på Glädje.

Stället:

Jag gillar inredningen. Men det känns väldigt hippt. Och kanske att borden känns konstigt placerade.

Service:

Bättre kan ni nog.

Mat:

Som sagt: VILKET KÄK!

Slutbetyg:

Det är helt och hållet ljudvolymen och servicen som drar ner Glädjes betyg.

Lämna ett svar