Bryggan – mer än bara sallad och fika

Bryggan Café & Bistro har på några år blivit ett favoritställe för både Jönköpingsbor och turister. Från frukost till sen kväll finns något för alla på Bryggan. Inte svårt att bli ett favoritställe då.
Och Bryggan gör mycket bra grejer – både sallad och fika har alltid varit gott, men hur är det egentligen med den varma maten?

Vid det här besöket stundar julen och lokalen är fint pyntad med stora hjärtan och extra belysning i form av ljusslingor. Mysigt och väldigt fint.
Det är måndagskväll och det finns en hel del gäster i lokalen, men det är inte trångt och stökigt.

Jag är hungrig så valet faller på Gnoochi. Hos Bryggan serveras den rätten med sparris, champinjoner, spenat, semitorkade tomater, brynt valnötssmör och parmesan. Mitt sällskap väljer mat från disken, så jag får snällt vänta en stund innan vi kan äta tillsammans.

Men när blippgrejen låter och blinkar och jag hämtar maten känns väntan helt okej. Det doftar väldigt gott från tallriken och jag försöker få en ordentlig första tugga av alla ingredienser.
Det smakar väldigt gott! Sälta blandas med friskhet från tomaterna och det smälter i munnen. Jag tar en tugga till och gillar hur de olika konsistenserna passar väldigt bra ihop. Gnocchin är fint tillagad och tillsammans är rätten bra komponerad.

Det enda negativa jag kommer på är att maten tar slut för fort. Det är för gott helt enkelt. Jag kan inte äta långsamt. Men det är ju främst en komplimang till kocken!

Bryggan är duktiga på fika och sallad, men efter det här besöket är jag övertygad om att Bryggan även kan mat. Och det gör att det finns fler anledningar att besöka Bryggan. Fint så.

Prisnivå: 149 pix för den här Gnoochi-rätten.

Lämna ett svar