Boula La – Jönköpings bästa AW-ställe?

En del av Frankrike har flyttat in på Smedjegatan i Jönköping. Boulebaren Boula La öppnade under januari och med stor nyfikenhet tog jag mig dit en fredagskväll. För visst låter boule och after work som en rätt bra kombination?

Vi är sju stycken som ramlar in i den nyrenoverade lokalen strax innan 18.00. Det är lite folk i lokalen, skön musik och en härlig stämning. Precis innanför entrén finns en liten bar, några bord och två boulebanor. Bredvid finns en trappa ner till fler boulebanor och längre in i lokalen finns syster-restaurangen Cyrano.

Boulen bokas per bana och antingen en eller två timmar. Eftersom vi är så pass många har vi bokat två timmar och betalar snällt 200 kr per person. Ja, det kanske är lite dyrt – men jämfört med till exempel öl/disco-bowling ligger väl priserna i nivå. Dock kan jag tycka att priset borde vara per bana och inte per person, men det kan ju ändras med tiden.

Vi får vårt bokade bord (precis vid banan), en genomgång av hur det fungerar (en genomgång som nästan är mer förvirrande än tydlig, men vi förstår helheten) och boulekulorna. Och sedan sätter vi igång. Första omgången tar ungefär en timme och lagom till pausen serveras vår mat.

Det finns en AW-meny men alla i vårt sällskap beställer från den vanliga menyn som innehåller mat från Cyrano. Jag väljer en bricka med charkuterier och ost, storlek Stor. Den är generös, har en bra blandning av olika innehåll och mättar. Priset på 189 kr känns också rimligt.

Efter ytterligare en timme boule är vi nöjda med besöket på Boula La. Kombinationen boule och after work visade sig vara en riktigt bra kombination när man är sugen på att hitta på en aktivitet och äta. Och efter ett besök kan vi lite mer om boule och det borde ju göra det lättare att komma igång vid ett andra besök.

Lämna ett svar