BOOOOM! Nu har Italien tagit över Jönköping

Det började med hamburgare och sedan blev det tapas. Under en period skulle ”alla” restauranger i Jönköping servera mat från samma kök. Och nu har det italienska köket tagit över Jönköping.

I mars öppnade den italienska restaurangen Ciro vid Munksjön. Och i mitten av april blev det klart att ytterligare en restaurang vid Munksjön öppnar med liknande mat. Ombrelli, som kommer ligga ett kortare stenkast från Ciro, ska också servera italiensk mat.

Och efter den nyheten kändes det som det räckte med mat från Italien. Men nej, tydligen inte.
Idag släppte nämligen N.E.O sin nya meny och ja, nu ska restaurangen gå all-in på det italienska spåret. Tidigare har N.E.O kört tapas från Spanien och Italien samt pizza och hamburgare.

Printscreen från N.E.O.s Facebook-sida.

Och jag förstår att det är dags för N.E.O att göra något nytt och servera nya rätter. Men italienskt? Nu? Där tror jag nog att Jens Markulf och Per Samuelson med team hade kunnat hitta på något betydligt mer unikt. Markulf/Samuelson, som utöver N.E.O även driver Den Småländska Kolonin, Tegel och Brasserie Park, har alltid varit duktiga på att hålla koncept och se till att hålla en hög nivå på sina restauranger. Hur de lyckas med att göra N.E.O helitalienskt ska bli spännande att se – och smaka.

Hur som helst ska det bli väldigt intressant att se vem som vinner den här kampen. För inte kan väl tre restauranger inom någon minuts gångavstånd servera ”samma” mat?

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

Lämna ett svar