Njut av en frukostsommar i Jönköping

I det här blogginlägget ska jag försöka hålla mig kort. Delar av den här texten, framför allt de som rör Comfort Hotel, skulle kunna vara en recension. Men nu är det inte det.

I stället ska jag försöka mig på en lista, en lista med ett par ställen där man nu under sommaren kan avnjuta frukost i Jönköping. Frukost på hotell, men även på kafé. Frukost som är mer än en torr ostfralla, frukost som är mer än äggröra och bacon. Ja, ni förstår.

Fem frukostställen i Jönköping som är extra bra sommartid (utan inbördes ordning, allt handlar om vad man är sugen på!):

+ Comfort Hotel Jönköping.
Ett centralt hotell med en prisvärd frulle med vattenmelon, frallor, äggröra, bacon, kaffe och juice. Enkelt. ”Hotelligt”. Gott. Centralt. Och ett stort plus: Oftast inte jättemycket folk, passar med andra ord bra om man vill kunna småprata med en kär vän/släkting/partner utan gap och skrik som stör.

+ Naked Juicebar (stan eller A6).
Så här: Ibland vill man bara ha energi och något nyttigt till frukost. Då tycker jag att en smoothie/crusher eller annat fräscht från Naked Juicebar är gött. Som sagt – det är fräscht, smidigt och somrigt. Mm. Plus: Finns både i stan och på A6.

+ Café Koppar.
På sommaren är det okej att ta sovmorgon och då är det också okej att starta dagen med en varm macka. Och det gör sig bäst på Café Koppar på Tändsticksområdet. En varm macka som oftast är en riktig smakfest och en god kopp kaffe, det kommer man långt med.

+ Olgas Crêpes & Gelato.
Hehe, ja, pannkakor med glass kan faktiskt vara en frukost! Lovar! Och på Olgas kan man hur lätt som helst varva gott kaffe, glass och pannkakor (eller Crêpes då) med skönt häng. Fin lokal, mysig atmosfär och trevlig personal.

+ Bernards (finns både på Väster (min favvo!) och vid Atollen).
Det finns nog inget bättre än att vara lagom hungrig och kliva in på ett kafé där det doftar nybakat. Så där så man vet att man måste äta en macka, men inte kan stå emot och köper något sött till ”efterrätt”. Och så är det på Bernards.
Mitt favoritställe, av de två som finns, är det som ligger på Väster, nära Rådhusparken. Deras frukostbuffé brukar hålla hög nivå och deras mackor/frallor är alltid goda och mättande. Och bakverken, hehe, är också oftast väldigt goda… Klassisk kaféfrukost.

Lämna ett svar