Avslappnat och gott på nya Twin City

Twin City. Ett av Jönköpings mest klassiska ställen, skulle jag säga. Det ljusgröna huset precis vid Rådhusparken och Vindbron. Men som restaurang har Twin City inte levererat på många år. I mars 2016 var jag där och gav då Twin en etta i betyg. Det var med andra ord riktigt dåligt.

Men nu blåser nya vindar på Twin City. Man har bytt ägare, renoverat lokalen och uppdaterat menyn. Så jag pallrade mig dit igen, med det senaste besöket i bakhuvudet.

Först och främst ska de nya ägarna ha cred för vad de har gjort med inredningen. Lokalen ser, sett till planlösningen, likadan ut men nu känns det modernt. Mörka möbler, sammet, guld och ljusa detaljer. Det känns genomtänkt, modernt och avslappnat. Stort plus för att stolarna som jag och mitt sällskap sitter på är väldigt sköna. Här går det att sitta länge och verkligen slappna av.

När vi kommer in i lokalen blir vi vänligt mottagna och placerade vid ett bord. Det är en vanlig vardagskväll så det är inte mycket folk, men några andra sällskap finns. Vi blir tilldelade menyer som känns uppdaterad men ändå klassisk. Det finns bland annat pasta, pizza, en del fisk och hamburgare på menyn. Valet faller till slut på en spaghetti Carbonara.

Efter en stund serveras maten. Min tallrik doftar riktigt gott och är en generös portion. I menyn beskrevs rätten som krämig och jag håller med. Den är riktigt krämig. Sidfläsket är generöst tilltaget, smaken är fin och pastan är kanske något underkokt men när den får ligga en stund med såsen blir den bra. Det är, som vanligt med Carbonara, en mättande rätt. Men den är god. Det smakar bra.
Det är ingen smakexplosion i munnen och jag utropar inte ”wow”, men det är gott.

Vi äter och personalen kommer förbi vid några tillfällen för att kolla så allt är bra. Servicen känns naturlig och avslappnad. När vi har ätit upp frågar servitören om dessert, men vi nöjer oss med en kopp kaffe. Efter en stund kommer en annan i personalen ut och frågar om vi vill ha påtår. Plus även för det.

Mätta och nöjda lämnar vi Twin City för den här gången och sammanfattar det med ett ord: Bra.
Twin City har blivit bra. Och spontant tycker jag att det är väldigt skönt. Jönköping behöver ett Twin City som är trevligt och som serverar god mat.

Lämna ett svar