Avskalat, slappt men god mat på Södra Strandgatan 12

I oktober 2019 öppnade La Vues systerrestaurang Södra Strandgatan 12. Ett ställe med skandinaviskt fokus och snabbmatshak-känsla. På menyn finns hamburgare och korv – enkelt och tydligt.

En lördag besöker jag restaurangen för första gången med ett gäng kompisar. När vi kommer in i lokalen sitter det ett större sällskap vid ett längre bord, men annars är det tomt. Inget negativt i min bok.

Vi slår oss ner vid ett bord, den person som för kvällen jobbar i restaurangen noterar att vi kommer in och sätter oss men väntar en stund på att komma till oss. Kanske väntar han på att vi ska gå fram till baren och beställa. Kanske inte.

Med menyn i handen bestämmer jag mig snabbt för att testa två olika delar. Valet faller på dels hamburgaren som heter Kantarell och korven som heter Tysk. Burgaren ska serveras med rosmarindressing, kantareller, cheddar och friterad lök. Korven består utöver en bratwurst även av briochebröd, surkål och senap.

Efter beställning tar det en stund innan vi får in maten. När den serveras kommer det in brickor i plåt med maten på. Utöver måltiderna ligger även svarta plasthandskar och en förpackning med en våtservett på brickan. Det blir en snackis runt vårt bord och kanske är det meningen. Smart i så fall.

Så hur smakar maten då? Jag börjar med en tugga av hamburgaren och för mig är den helt perfekt. Köttet är rosa inuti vilket gör att biffen är perfekt i konsistensen för mig. Den är inte alls torr utan riktigt bra tillagad. Brödet smakar bra och ihop med kantarellerna, dressingen, löken och osten smälter burgaren i munnen. Jag gillar ”såsiga”/”klibbiga” hamburgare så det här blir snabbt en favorit. Smaken av kantareller höjer smaken och blir en extra bonus efter brödet, dressingen och osten.

Och så var det dags för korven. Om burgaren får mig att jubla ger korven inte riktigt samma reaktion. Den är god, absolut, korven i sig smakar inte så mycket utan det är brödet, surkålen och senapen som är grejen. Lite tråkigt men helt okej.

Med maten i magen är jag nöjd och glad. God mat och avslappnad stämning gör att Södra Strandgatan 12 blir en ny favorit i Jönköping.

Lämna ett svar