Anna Gretas har det där lilla extra

Anna Gretas Mat & Bar är kanske mest känt för sina tapas. Restaurangen, som ligger vid Västra torget, var bland de första i Jönköping att servera de spanska smårätterna. Och Anna Gretas har i flera år varit ett välbesökt ställe.

Men – Anna Gretas är inte bara duktiga på tapas. Vid lunchtid serverar de husmanskost och utöver en kött- och en fiskrätt finns det även alltid vegetariskt alternativ. På Anna Gretas är man duktig på att ge gästerna det lilla extra. Jag ska försöka förklara…

Till att börja med får man alltid som lunchgäst en liten skål med sallad och en bit bröd som förrätt. Den här salladen ger lunchen en bra start och det är skönt att få äta upp salladen i god tid innan själva maten kommer.

När maten då serveras är det ofta fint upplagt och smakar väldigt bra. Just den här lunchserveringen bjöd Anna Gretas på fisk- och skaldjursgryta med ris – och som det smakade! Ibland har ju lunchmat en tendens att vara både smaklös och tråkig, men den här var helt tvärtom. Gott, helt enkelt.

Så efter en god lunchmåltid är det då dags för kaffe. Och återigen bjuder Anna Gretas på det lilla extra. Till kaffet serveras nämligen småbitar av någon slags chokladkaka.

Anna Gretas är med andra ord inte bara bra på tapas. Hit kan man även gå för en fin lunch. Men – ett tips: Gå inte hit om du har ont om tid! En lunch på Anna Gretas vill man nämligen njuta av.

Prisnivå: Bordsserverad lunch med sallad, bröd, dryck, kaffe och kaka kostar 95 :-.

Stället:

Anna Gretas lokaler är superfina. Mysiga och unika. Lagom stora.

Service:

Servicen är alltid på topp på Anna Gretas. Ännu en sak som är lite extra bra.

Mat:

Jag har aldrig lämnat Anna Gretas och varit missnöjd med maten. Man skulle kunna säga att de har god-mat-garanti.

Slutbetyg:

En fyra får Anna Gretas lunch. Den är helt enkelt väldigt bra!

Lämna ett svar