10 ställen som kan fixa nyårsmaten 2022

Det nya året är snart här och visst ska 2022 firas ut med en god måltid! Här är ett gäng restauranger i Jönköping med omnejd som kan hjälpa till med maten, både som avhämtning och på plats.

+ Blåhed
Erbjuder nyårssupé för avhämtning. Menyn består av jordärtskockssoppa med halstrad pilgrimsmussla och räkor serveras med croissant till förrätt, Dovhjortytterfilé, potatiskaka med smörstekt spetskål och parmesanost samt ett gäng tillbehör till varmrätt och creme de Champagne, mörk belgisk chokladmousse, passionsfruktcoulis till dessert.
Pris: 599:-

+ Momento Dinner Club
Hos Momento erbjuds musik, unik nyårsmeny och speciellt framtagna cocktails för kvällen. På menyn finns Toast Skagen / Momentos Råbiff till förrätt, spanska kroketter som mellanrätt, Oxfilé och potatis med Rödvinssky och Chili béarnaise till varmrätt och Chokladfondant med kanderade nötter och halloncoulis till efterrätt.

+ El Gordo
Tapasrestaurangen vid Atollen erbjuder både maten på plats eller för avhämtning. Här väljer man mellan fyra olika förrätter, tre varmrätter och en dessert och komponerar sin egen trerättersmeny. Kolla in menyn här.
Pris: 595:- på plats, 475:- för avhämtning

+ Vox Hotel
Här erbjuds en nyårssupé med en ”hemlig” meny (den är alltså inte lätt att få tag i på deras webbsida…). Det är hur som helst en femrätters som erbjuds och ett utvalt dryckespaket till det.
Pris: 995:- (för maten)

+ Sjön
Beställ en nyårskasse från Sjön och avsluta 2022 med hummersoppa, oxfilé och havtornspannacotta. Här går det även att få en vegetarisk meny med blomkålsoppa, helstekt rotselleri och havtornspannacotta. Maten går även att avnjuta på plats och då ingår dryck samt tilltugg.
Pris: 1245:- (på plats), 495:- (avhämtning)

+ Restaurang Hemma
Hämta maten på Hemma och ät hemma… På den här menyn finns hummersoppa eller Toast Skagen, oxfilé eller röding till varmrätt och choklad- och hallonbakelse till dessert.
Pris: 445:- (tre rätter)

+ Konditori Napoleon
Beställ hem maten från Napoleon och ät Smördegssticks med ost och kummin till drinken, Toast Skagen toppad med rom till förrätt, Oxfilé med potatisbakelse, kryddsmör och gräddig svampsås till varmrätt och Chokladfondant med hallonsås till dessert.
Pris: 395:-

+ Elite Stora Hotellet
Fira in 2023 i Spegelsalen! Här erbjuds en specialkomponerad 4-rätters nyårssupé och liveunderhållning. Går att boka med eller utan övernattning.

+ Kock och Bar
Avsluta året med tapas från Kock och Bar. Tio utvalda tapas serveras med bröd, sallad och mangopannacotta med bär. Bland tapasrätterna finns tre sorters ostar, skagenröra med sesamknäckebörd, chark, grillad ryggbiff och marinerade kycklingspett.
Pris: 699:- (för två personer)

+ Restaurang NEO
Spendera årets sista kväll på NEO och ät hummersoppa, tournedos eller torskrygg och hjortronparfait! Här erbjuds också att kombinera maten med ett utvalt dryckespaket.
Pris: 825:-


Lämna ett svar