Restaurang N.E.O. – ett säkert kort på många sätt

december, 2020

En restaurang som hamnar i kategorin ”Säkert kort” kan göra det av olika anledningar. N.E.O. är en restaurang som ingår i den kategorin, trots att servicen kan skifta från besök till besök – eller bord till bord.

Just vid det här besöket är det fredagskväll. Vi har bokat bord, som alltid bör göras på populära N.E.O. Vi får ett bord en bit in i lokalen och kollar över menyn. Tidigare var det tapas som gällde här, nu är det bland annat pizza och pasta. Den här kvällen väljer jag en pasta Gamberetti.

När rätten serveras doftar det fantastiskt gott. Rätten som består av linguine, scampi, vitlök, chili, tomat, persilja och parmesan ser precis ut som jag föreställt mig. Och första tuggan är riktigt god. Pastan är bra kokt, såsen bra avvägd mellan smakerna och scampin pricken över i.

Jag försöker äta lugnt och sansat, men är både hungrig och för glad i smaken för att göra det. Det smakar väldigt gott. Jag som ofta är känslig mot smaken av vitlök tycker att det här verkligen tillför något. Klassiskt också i kombination med chili, tomat och persilja.

Varmrätten avslutas och vi får frågan om dessert. Jag funderar ett tag men beställer sedan en hallonsorbet. Efterrätten serveras med kaksmulor men om det som ligger på tallriken räknas som smulor är jag en jätte… De är med andra ord rätt stora och blir svåra att äta. Men som helhet smakar det bra – det är enkelt och en bra avslutning på kvällen.

Vi har under det här besöket bra service, personalen är lagom ”på”. Dock har våra bordsgrannar en tvärtom kväll med missade beställningar, fel mat och en hel del diskussioner. Och det är väl precis det som är grejen med N.E.O. – det är ett ”Säkert kort” på många sätt, men är också ojämnt i serviceväg. Men det kanske är förlåtet på N.E.O. med tanke på hur god maten och bra miljön är?

Men om turen är på din sida och inte bara maten och miljön är bra utan även servicen, är ett besök på N.E.O. riktigt trevligt.

Stället:

Lokalen är fin med stora fönster mot Munksjön. En lång bänk mot ena väggen och mindre bord på andra sidan. En trevlig lokal på många sätt.

Service:

Vi hade turen att få en kväll med bra service. Bordet bredvid tvärtom. Och det säger nog allt.

Mat:

Riktigt gott. Pastan var god på alla sätt och sorbeten rundade av på ett fint sätt även om kaksmulorna var något stora.

Slutbetyg:

En fyra i slutbetyg till det säkra (men något ojämna) kortet N.E.O.

  • Reply
    En påminnelse till mig själv – och alla Jönköpingsbor – JKPG Matguide
    november, 2020 at 23:06

    […] Jag tror ingen vill ha det så. Eller jag vill inte det i alla fall.Så jag ska försöka göra vad jag kan, mycket via den här plattformen, men också privat. Köpa mat för avhämtning, beställa hem och göra restaurangbesök som känns trygga (innan de nya restriktionerna kom besökte jag exempelvis N.E.O. – rykande färsk recension fin…). […]

Skriv en kommentar

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *