Klockren helhet hos Grafitgrå Café

september, 2019

Inredningsbutiken Grafitgrå i Kaxholmen har de senaste åren varit ett omtyckt utflyktsmål. När det blev klart att butiken skulle expandera, bygga till en byggnad och öppna kafé var det nog många, inklusive jag själv, som blev nyfikna.

När jag besöker Grafitgrå är det fortfarande sommar och att lokalen har sittplatser i sol, skugga och inomhus känns genomtänkt. Det är eftermiddag och lugnt i lokalen. I kaféet finns bullar, kakor och annat som ser inbjudande ut. Men det är dags för middag så valet faller på en flatbread.

Kort sagt kan man säga att flatbread är en pizza. Hos Grafitgrå finns olika varianter och mitt sällskap och jag bestämmer oss för att dela på en med potatis, gräddfil, gräslök och västerbottenost och en med ädelost, päron, ruccola, honung och valnötter. Priset är 129 kr per flatbread och det känns mer än okej när maten en stund senare står framför oss.

Det doftar väldigt gott! Och ”pizzorna” har en charmig, hemlagad, form. Varianten med potatis har en god grundsmak men det är något som gör att det inte poppar riktigt, vi lägger på en nypa salt och känner direkt en skillnad. Så det blir väl inläggets feedback till kocken… 🙂

Den andra pizzan med ädelost smakar tack vare osten väldigt mycket. Det är ju en klassisk kombination med päron, honung och valnötter och jag tror inte att jag kan tröttna på den. Klassiskt och väldigt gott. Vi vill njuta länge så försöker äta så långsamt som möjligt, men det är svårt. Det är ju så gott!

När maten är uppäten tar vi en sväng i butiken. Den nya delen som består av kläder känns som ett naturligt komplement till den andra inredningsbutiken. Och att gå en sväng i butiken är väldigt mysigt. Trots att det är större än tidigare är den personliga känslan av Grafitgrå kvar.

När det är dags att åka tänker jag att Grafitgrå är värt att besöka bara för utsidans skull. Att se den nya byggnaden och de noga utvalda materialen är en fröjd för någon som är intresserad av hus och inredning. Och att då veta att det på insidan finns ett kafé med mat som smakar bra gör ju det hela bara bättre. En fullpoängare, helt enkelt. Bra jobbat, Grafitgrå!

Stället:

Att se utsidan och helheten är en fröjd för den hus-intresserade. Insidan förstärker bara känslan av att någon har tänkt. Att kunna sitta i butiken eller ute och njuta av kaféets utbud är klockrent.

Service:

Kort möte vid beställning. Maten hämtas i en lucka, så det här är inget som sticker ut.

Mat:

Det saknas något på flatbreaden med potatis, men den andra med ädelost är klockren. Det är gott och känns vällagat.

Slutbetyg:

Det blir en femma till Grafitgrå Café. Mycket tack vare helheten med kaféet och butiken i ett, men även tack vare de goda pizzorna. Perfekt för lunch, middag eller fika.

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *