Julbordsguide – Del 2

november, 2015

Då var det dags för del 2 av vår julbordsguide, för er som missade del 1 hittar ni den här.

Trevlig läsning!

Vi ställde fem frågor till restaurangerna:
1: Mellan vilka datum serverar ni julbord?
2: Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
3: Serverar ni vegetariskt julbord?
4: Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
5: Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade? Om ja, hur stor del av julbordet?

Restaurang Glädje:

Fråga 1: Vi serverar Julbord mellan den 27/11- 23/12

Fråga 2: Vi serverar ett klassiskt och vällagat julbord. Vi lagar allt från grunden, med de bästa råvarorna. Efter maten är det alltid fullt ös, om man så väljer att fortsätta sin kväll i baren.

Fråga 3: Vi serverar utöver vårt vanliga Julbord, ett vegetariskt alternativ. Man får självklart äta från det vanliga bordet också, men man får också en huvudrätt vid sidan.

Fråga 4: Våra kockar förklarar vilket som innehåller laktos/gluten på plats, men vi försöker så långt vi kan även märka upp dessa rätter.

Fråga 5: Eftersom hela vårt koncept är uppbyggt på närproducerat och ekologiskt, jobbar vi stenhårt med detta. På vår hemsida står det vilka lokala gårdar och fiskare vi samarbetar med. Under ”Julbord” står det även med var vissa rätter har sitt ursprung. T.ex. ”Vår kära vän Bonden Björn som har sitt fantastiska kalvkött, så att vi kan göra våra köttbullar med kryddpeppar och ingefära”.

Pris: 495 kr
Boka bord på: 
Restaurang Glädje
Tel: 036-712160
www.restauranggladje.se/jonkoping/

Stockmakaren
Fråga 1: Vi serverar lunchjulbord alla vardagar i december tom 22/12.
Vi serverar kvällsjulbord följande datum 4/12, 5/12, 11/12, 12/12, 18/12 och 19/12 samt söndagen den 13/12.

Fråga 2: Svensk klassiskt julbord med egengjord kalvsylta och heminlagda sillar mm.

Fråga 3: Till viss del exempel picklade rotfrukter med kryddpeppar och kanel samt bakad rotselleri.

Fråga 4: Ja

Fråga 5: Ja, ca 25%

Pris: Pris för lunchjulbord 225:- och kvällsjulbord från 395:-

Boka bord på: 036-130410
www.stockmakaren.se

Tabergstoppen

Fråga 1: Vi serverar julbord 21 nov-20 dec. Måndag-fredag 12,00, Måndag-fredag 18,30, Lördag 13,00 & 18,30, Söndag (22/11, 29/11 & 20/12) 13,00 & Söndag (6/12 & 13/12) 12,00 & 16,00.

Fråga 2: Vi erbjuder ett hemlagat och välsmakande julbord med julmys. På 343 meter över havet erbjuder vi Smålands högst belägna julbord med en fantastisk utsikt över det småländska landskapet. Stugan är julpyntad och upplyst för att skapa rätt stämning.

Fråga 3: Vi erbjuder många vegetariska alternativ, som finns tillgängliga för alla, så som röror, sallader med mera. För de som förbeställer gör vi extra en separat kall och varm tallrik med många olika rätter så som vegetarisk ”sill”, veg. ”köttbullar”, veg. ”Jansson” och liknande.

Fråga 4: De flesta av våra rätter är glutenfria. Där det är möjligt att undvika gluten så gör vi det. För de som förbeställer gör vi några extra varma rätter glutenfria som exempelvis glutenfri Janssons frestelse. De laktosintoleranta har också många rätter att välja på från det ordinarie julbordet, men förbeställer man så gör vi flera separata rätter för den enskilde personen.

Fråga 5: Vi använder råvaror av så hög kvalité som möjligt. Där bra alternativ finns använder vi både ekologiska och närproducerade råvaror. Förra årets julbord låg runt 20 %.

Pris: Vardagar lunch 275 kr exkl. dricka.
Vardagskvällar och helger 349 kr exkl. dricka.
Barn 20 kr/år upp till 12 år.

Boka bord på: 036-64 111
www.tabergstoppen.se

Nästa del hittar ni om några dagar, välkomna då!

Skriv en kommentar

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *